CJB DOBOJ: I.D. iz Tešnja uhapšen nakon pokušaja krađe u krugu ZP ”Elektro Doboj”

/

Servisna informacija CJB Doboj za 07.12.2016. godine

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je 5     krivičnih djela, 2 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i 1 saobraćajna nezgoda.

Značajniji bezbjednosni događaji:

Sa parking prostora u Ulici kneza Miloša u Doboju, 06/07.12.2016. godine otuđeno je putničko vozilo marke „audi“ vlasništvo Z.Đ. iz Doboja. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca počinjenog krivičnog djela „Teška krađa“.

U Tesliću, 07.12.2016. godine iz porodične kuće vlasništvo P.S. otuđen je novac. Utvrđeno je  da je izvršilac otvorio ulazna vrata podesnim ključem koje je vlasnik ostavio ispred ulaznih vrata na njemu prihvatljivom mjestu. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca počinjenog krivičnog djela „Krađa“.

U naselju Bare područje grada Doboja, 07.12.2016. iz kuće vlasništvo osamdesetrogodišnjakinje otuđen je novac. Izvršilac je iskoristivši nepažnju vlasnice koja je izašla po ogrevno drvo, ušao u kuću a potom iz jedne od prostorija otuđio novac.  Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca počinjenog krivičnog djela „Krađa“.

U Doboju, 07.12.2016. godine izvršena je provala u radnju „Računari“ d.o.o vlasništvo S.P. odakle su otuđena dva rabljena laptopa. Izvršen je uviđaj. Prema izjavi oštećenog pričinjena mu je materijalna šteta u iznosu od oko 1.000,00 KM. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca počinjenog krivičnog djela „Teška krađa“.

Aktivnosti i rezultati:

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 07.12.2016. godine oko 01,15 časova lišili su slobode I.D. sa područja opštine Tešanj, FBiH, koji je zatečen u krugu trafo stanice i skladišta vlasništvo ZP „Elektro Doboj“ a.d. Nakon izvršene kriminalističe obrade I.D. je pušten na slobodu. Po dokumentovanju protiv I.D. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“ u pokušaju. 

 Portparol:

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Hotić: Proizvodnja mobilnih kuhinja za krizne službe u rukama domaćih stručnjaka iz Tešnja

Prije tri godine, kompanija DANIALS je proizvela prvu domaću...

Enes Begović stiže u Tešanj: Koncert povodom 18. Međunarodnog sajma privrede

Popularni pjevač Enes Begović održat će koncert u Tešnju...

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...