Općina Zavidovići dodjeljuje stanove za 12 romskih porodica!

/

Općina Zavidovići raspisala je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu socijalnih stanova na korištenje za romske porodice sa prebivalištem na teritoriji općine Zavidovići.

Pomoć u stambenom zbrinjavanju Roma realizuje se u okviru implementacije projekta ”Roma Action ( RA )-Podrška socijalnom uključenju ranjivih Romskih porodica u područjima pogođenim poplavama putem obezbjeđenja stambenih jedinica i socio-ekonomskih mjera sa aktivnim učešćem državnih i loklanih vlasti kao i drugih interesnih grupa.”

Cilj Projekta je podrška implementaciji Akcionog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja putem izgradnje i obnove stambenih jedinica za socijalno najugroženije porodice sa ciljem socio-ekonomskog uključenja romske populacije u BiH.

U Općini Zavidovići projekat će se realizovati putem obezbjeđenja stambenih jedinica po modelu socijalnog stanovanja, radi obezbjeđenja uslova života za ukupno 12 socijalno najugroženijih domicilnih romskih porodica.

Vlasnik izgrađenih objekata socijalnog stanovanja i stambenih jedinica u njima je Općina Zavidovići, a odabrani korisnici dobivaju pravo korištenja stambenih jedinica pod uslovima definisanim posebnim ugovorima koji će se zaključiti između Općine Zavidovići i korisnika stambenih jedinica.

Javni poziv i prijavni obrazac možete zainteresovani korisnici mogu pronaći na web stranici općine.

ZOS radio/Zdici.info

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...