DOBOJ JUG: NAŠE VRIJEDNE MEDRESLIJE OBRADOVALI SMO I OVE GODINE STIPENDIJAMA

/

Naše vrijedne medreslije zaslužne po rezultatima u školovanju Bekrić /Mirsad/ Mustafa, polaznik medrese „Osman ef.Redžović“ u Visokom, Mujaković /Enes/ Emina, polaznica Behram-begove medrese u Tuzli i Skula /Nedžad/ Ahmed, polaznik Behram-begove medrese u Tuzli obradovali smo i ove godine koja je završna sa stipendijama koje je obezbjedila naša bratska općina Sindžan, a prijem je upriličen u kabinetu Načelnice općine Jasminke Begić u kojem se osjetila radost kako omladnaca tako i njihovih roditelja koji nisu, a i ne trebaju skrivati ponos i zadovoljstvo.



U vrlo ugodnoj atmosferi u razgovoru sa Načelnicom općine Begić razgovarali su o njihovim željama za buduće školovanje, oblastima koje ih najviše zanimaju, kako i na koji način žele dati svoj doprinos u razvoju lokalne zajednice i svoje sugrađane, te neizostavno je bilo da se spomene i podrška naše braće i sestara iz dalekog nam Sindžana, ali bliskog po našim osjećajima za sve što čine za nas, posebno Načelniku općine doc.dr.Mustafi Tuna koji nesebično ulaže u obrazovanje naše omladine.

Emina bi voljela da studira u Turskoj, da nauči turski jezik jer je privlači turska kultura, Ahmed želi da studura informatiku, a Mustafa da se školuje na Fakultetu islamskih nauka.

Načelnica općine Begić poželjela im je zdravlja i uspjeha u daljem školovanju, čestitala je roditeljima na dobrom odgoju i strpljenju za sve ove godine uz želju da im budu uvijek podrška ma gdje god bili i što god radili jer djeca su naše najveće bogatstvo i jedan od najvećih razloga našeg življenja, naša životna misija, kako kažu „da ih izvedemo na pravi put“ što zasigurno i jesu i mogu biti ponosni na njih. Zajedno su osim zahvale poželjeli i da se saradnja nastavi u narednom periodu sa općinom Sindžan jer je ovo jedan uspješan projekt kojeg građani Doboj Jug vrednuju i neće nikada zaboraviti.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...