Firme ‘Belif’ ‘Kantić touristik’ i ‘Inox Ajanović’ novi partneri MSŠ Tešanj

/

Mješovita srednja škola Tešanj potpisala je danas ugovore sa firmama ‘Belif’, ‘Kantić touristik’ i ‘Inox Ajanović’ u okviru  manifestacije ‘Dan poduzetništva’.

Ovim ugovorima o saradnji škola je proširila svoju mrežu partnera na lokalnom nivou.
Kroz projekat saradnje biti će omogućeno učenicima ove škole da praktično primjene ono što u teoriji uče. Cilj projekta je osposobiti što više efikasnog i kompetentnog kadra za potrebe tržišta. Direktor škole Muharem Saračević nije krio zadovoljstvo nakon današnjeg potpisivanja, te je ovom prilikom kazao:

‘Mislim da smo primjer dobre prakse u BiH, i da smo na ovaj način otvorili vrata svim poduzetnicima na prostoru lokalne zajednice općine Tešanj i šire da sarađujemo i da znamo da samo zajedničkom sinergijom možemo napraviti bolje sutra za sve nas.’

Mješovita srednja škola Tešanj je u periodu od nekoliko godina potpisala ugovore sa 48
kompanija, a iz škole kažu da ne planiraju stati na ovome, te da se već sad kompanije same javljaju za saradnju.

Jedan od potpisnika direktor firme ‘Belif’, koja za 2 mjeseca slavi 20 godina uspješnog poslovanja Adem Šišić je kazao kako ovaj ugovor i za njegovu firmu znači puno, te dodao:

‘Posjetom direktora škole  i sekretara firmi ‘Belif’ uvidjeli smo da ovo puno znači učenicima, a i za nas. Ova škola je otišla sigurno puno koraka naprijed što je za svaku pohvalu. Kao što smo i mi u svojoj firmi sve dali da napravimo brend. Ovi učenici će u našoj firmi moći mnogo toga naučiti i stvoriti ljubav prema ovom poslu.’

Šišić je kazao da postoji i mogućnost zaposlenja učenika ove škole nakon što prođu dodatnu obuku poslije praktične nastave, što sigurno doprinosi i ostvarenju misije povezivanje strukovnog obrazovanja i privrede.

Učenici škole su pripremili prigodan kulturno-zabavni program, kroz koji su prikazali gostima projekte i prijateljstva koja su sklopili u prethodnom periodu. Prisutnima se također obratio direktor MIC-a(školski centar Velenje, R. Slovenija) Darko Lihteneker, koji je svojom zanimljivom prezentacijom i govorom nasmijao goste. Mješovita srednja škola već dvije godine sarađuje sa MIC-om, te je Lihtenker iskoristio ovu priliku da pohvali tešanjske učenike i da uvid gdje se to oni nalaze i kako teče proces naobrazbe.

Aldina Kovačević, učenica drugog razreda tehničara za mehatroniku, Mješovite srednje škole Tešanj, kaže kako je učestvovala u mnogim aktivnostima koje pruža ova škola:

“Naša škola uz  svu svoju perspektivu koju ima trenutno, potpisivanjem ugovora sa privrednicima Tešnja i okoline pomaže učenicima da nađu bolje zaposlenje i imaju neki pravac za budućnost.”

Mješovita srednja škola Tešanj zaista može biti dobra primjer drugim školama u BiH, a mi se nadamo da će privrednici Tešnja prepoznati ovu ideju i da sve ovo neće stati nakon završenog praktičnog usavršavanja.

Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku.

Belma Torić

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...