Tešanj: Novi prijatelji dobrog srca naših gimnazijalaca

/

Mjesec novembar je u znaku Dana djeteta, znaku pažnje i brige za naše najmlađe kada bismo svi mi trebali povesti više računa o njihovim pravima i njihovom boljem odgoju i obrazovanju. Naravno da se to odnosi na cijelu godinu, ali nije loše imati jedan odabrani mjesec ili dan koji će biti pečat svemu tome, pečat cjelokupne brige i pažnje. Tako su i talentirana djeca Gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić”, uglavnom članovi Novinarske i Dramske sekcije, odabrali jedan dan kako bi svoje vrijeme i pažnju posvetili upravo djeci.

Naime, oni su sa svojim profesoricama pripremili mali program od dramskih i muzičkih tačaka, kako bi iznenadili i zabavili djecu smještenu u Domu za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Odabrani dan bio je 11.11.2015.godine.

Učenici, profesorice i direktorica škole dočekani su širom otvorenih vrata. Vidno prisutna sreća na licima djece, naših domaćina, mogla se odmah uočiti. Druženje je proteklo veoma lijepo uz priču i pjesmu koja je sve razveselila.  Naravno, ovo nije posljednje druženje, nego je početak jednog većeg i još ljepšeg. Ovom prilikom se zahvaljujemo ljubaznom osoblju na ukazanom gostoprimstvu.

Male stvari čine čovjeka sretnim. Upravo je ovo druženje bilo potvrda toga. Malo odvojenog vremena i malo pažnje mogu nekome uljepšati dan koji ostaje u dužem sjećanju. Trudimo se da takvih sjećanja bude što više.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...