DOBOJ: Obijena zlatara “Ljubuškić”

/

Pljačka juče ujutro oko tri sata u samom centru Doboja. Na meti nekoliko pljačkaša, među kojima je, kako se sumnja, bilo i naoružanih automatskom puškom, bila je zlatara.

Nije ih pokolebalo to što je prostor u glavnoj ulici, na samo sto metara od zgrade polcije. Razvalili su katanac i ušli, priča vlasnik, kojeg je probudio alarm.

“Vrata su razvalili, puno je reći 2 sekunde, za jednu sekundu, što se toga tiče profesionalci su. Nasekirali smo se, normalno, ali kad smo vidjeli da nedostaje samo nekih 20-ak satova bilo nam je dosta lakše”, rekao je Emir Ljubuškić, vlasnik zlatare.

Vrijednost ukradene robe je oko hiljadu maraka. Sve je, priča, Ljubuškić trajalo najduže tri minuta.

Pljačkaši su vozilo kojim su krenuli u pljačku parkirali na trotoar ispred objekta. Dvojica su ušli u zlataru, a još se ne zna da li ih je u vozilu čekao jedan ili dva saučesnika.

Na snimku video nadzora zlatare su vidljive dvije maskirane osobe. Sa pripremljenim vrećama za plijen ulaze za pult, pokušavaju da otvore sef, ali se najvjerovatnije u tom momentu uključio alarm. U odlasku sa police odnose šesnaest satova i, kako se pretpostavlja, udaljavaju se džipom.

“Po nalogu tužioca policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, odnosno pronalaska izvršioca ili izvršilaca”, izjavila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

U cilju istrage polcija ne otkriva detalje. Vlasnik kaže da su i policija i obezbjeđenje reagovali brzo. Provala u zlataru nije jedina noćas u Doboju. Oko četiri sata iz benzinske pumpe u Šelijama odnesene su cigarete i čokolade.Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Almir Kopić novi je komandir Policijske stanice Tešanj

Dana 10. oktobra 2024. godine, Almir Kopić, dugogodišnji inspektor...

SDP Tešanj: Oštro osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule u Tešnju

OO SDP Tešanj oštro osuđuje nedavni incident u kojem...

Tešanjski policajci uhapsili četiri osobe zbog 12 krađa, tragaju za još jednom

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su poduzimali intenzivne mjere...

Samo tri godine zatvora za smrt troje Tešnjaka u stravičnoj nesreći

Vrhovni sud Republike Srpske preinačio je presudu Siniši Stevanoviću...