Ajdin Muminović otputovao za Italiju

/

Kako smo već informirali javnost Ajdin Muminović je 15-godišnji dječak koji je obolio od malignog tumora koštanog sistema. Zbog hitnosti situacije prije nepune dvije sedmice započela je humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenje ovog dječaka. Akciju prikupljanja pomoći vodila je MZ Tešanjka – Lepenica. Akciji su se priključili i aktivsti HU “GRUPA OMAHA” kako bi na terenu pomogli u prikupljanju sredstava,

Danas je Ajdin otputovao za Italiju, nakon što su stvoreni prvi preduslovi za to. Naime dosad je prikupljeno oko 29 hiljada eura, što je bilo dovoljno za mogućnost odlaska Ajdina  u Italiju. 


Ajdina su danas iz Lepenice ispratili njegovi najbliži, aktivisti Udruženja koja su radila na prikupljanja pomoći, a svoju podršku dolaskom je iskazao i Mirsad Hasanbašić, čije liječenje još traje.


Aktivnost prikupljanja novca za Ajdina se nastavlja, a Ajdinu želimo sretan put i brz oporavak.

Piše: Rifa Vilašević

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...