Direktor Mann Hummel –a, gosp. Mahmut Galijašević posjetio Mješovitu srednju školu Tešanj

/

Posjetom škole direktor Mann Hummel-a  uvjerio se u kvalitet realizacije Nastavnog plana i programa. Obišao je kabinet CAD – CAM, kabinet za mehatroniku i radionice za praktičnu nastavu.

Saradnja Mješovite srednje škole ,Tešanj i Mann Hummel-a Tešanj počela je 2008. godine potpisivanjem Sporazuma o saradnji. Sporazum  je predvidio obrazovanje učenika ,zanimanja obrađivač metala rezanjem, za potrebe navedene firme. Škola je shodno Sporazumu prilagodila Nastavne planove i programe potrebama poslodavca.

Za Bosnu i Hercegovinu i našu Školu ovaj Sporazum predstavlja začetak dualnog sistema obrazovanja ,koji već dugo egzistira u zemljama Evrope. Prednosti dualnog obrazovanja nad klasičnim su što učenik dio praktične nastave izvodi u radionicama poslodavca, uključivši se u sve aspekte proizvodnog procesa, i time stiče neophodno radno iskustvo.

Tokom posjete direktora Mann Hummel-an gospodina Mahmuta Galijaševića i koordinatorice projekta ispred Mann Hummel-a, gospođe Arijane Krivdić našoj školi, prezentovan je projekat: “Opremanje radionice za zajedničke osnove metalske struke”.

Cilj ovog projekta je realizacija kvalitativno približno istih uslova za sve učenike,  one koji praktičnu nastavu obavljaju u školskim radionicama i one koji imaju priliku praktičnu nastavnu slušati kod poslodavca.

Izvor

Fotosekcija

Sabina Užičanin

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj ostvarili zapažene rezultate na Festivalu rada

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj su učestvovali na petnaestom...