ZDK : VOLONTERI U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA

/

Osam ugovora je potpisano, a još 92 su u fazi pripreme i potpisivanja u zdravstvenim ustanovama Zeničko-dobojskog kantona, sa volonterima zdravstvene struke, registrovanim u biroima za zapošljavanje, potvrdila je za RTV Zenica ministrica zdravstva, Senka Balorda. 

Radi se o projektu zapošljavanja volotera i stažiranja diplomanata srednje medicinske i više zdravstvene škole, kao i jednog broja ljekara, koji je u prošloj godini pokrenula Vlada Zeničko-dobojskog kantona. 

– Projekat je izvanredan i nadam se da će u ovoj godini biti nastavljen. To je još neizvjesno, s obzirom da je na snazi Odluka o privremenom finansiranju Zeničko-dobojskog kantona, – dodala je Balorda.






(maglaj.net)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...