Marin Čilić: Kajem se zbog Thompsona

/

Hrvatski teniser Marin Čilić prodrmao je teniski svijet osvajanjem US Opena, a žestoko uzburkao Balkan, kad se na njegovoj proslavi titule pojavio kontroverzni pjevač Marko Perković Thompson, poznat po veličanju ustaškog pokreta.

Iako se tokom proslave u Međugorju grlio i pjevao s Thompsonom, Čilić u ekskluzivnom intervjuu za Kurir kazao je da mu je žao što se to desilo i da nije mogao da spriječi njegov nastup.

“Thompson su pozvali organizatori i meni je žao što je medijski fokus sa ovako velikog uspjeha prešao na to. Čuo sam da je mnogo ljudi i u Srbiji i u BiH navijalo za mene. Zaista mi je žao što se to dogodilo”, rekao je Čilić i dodao kako je to sve bilo dogovoreno dok je bio na mečevima Davis kupa.

Istakao je kako vjeruje da svojim igrama i ponašanjem može pokazati da ima i navijače među drugim narodima.

“Ja sam onaj isti, nisam se promijenio”, istakao je.

Pred Čilićem se trenutno nalazi turnir u Pekingu i mogućnost da ponovo zaigra s Novakom Đokovićem. Kazao je kako bi volio opet igrati s njim.

“On će definitivno biti spreman i, kao i uvijek, veliki je kandidat za osvajanje svih turnira. Ali i ja se nadam sjajnom rezultatu”, kazao je Čilić za Kurir.

U martu dolazi u Srbiju u okviru Davis kupa kada u prvom kolu igraju Srbija i Hrvatska. Kazao je kako će to biti veoma zanimljiv meč.

“Mnogo je vremena do tada, ne zna se ni ko će igrati. Mi smo ove godine jedna od najmlađih reprezentacija, imamo dvojicu debitanata. Nadamo se da neće igrati Đoković jer bi nam to povećalo šanse za prolazak. Ali Srbija svakako ima sjajne igrače. Tipsarević će se sigurno vratiti na početku sljedeće sezone. Troicki je u uzlaznoj putanji, a tu su i Lajović i Krajinović”, kazao je Čilić.

Kako je rekao, cilj mu je na početku sezone bio da uđe u prvih deset, a sada želi da uđe u prvih pet. Do tog mjesta dijeliga 600 bodova i siguran je da će uspjeti do kraja godine.

“Sjajno je što do kraja godine nemam nijedan bod da branim, odnosno izgubim, tako sigurno popravljam ranking”, rekao je Čilić.

Kada je u pitanju privatni život, slijedi informacija koja će obradovati njegove obožavateljke. Čilić se još ne planira ženiti.

“Polako, ima vremena”, odgovorio je kratko, piše Klix. 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora: “Čista savjest…”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije...

Parlamentarci iz BiH diskutovali o pravednoj energetskoj tranziciji

Peti panel Energetskog samita 2024 u Neumu okupio je...

Zapečaćeno šest objekata, izrečene kazne od 36.900 KM

Poreski inspektori su na području Tuzlanskog kantona zapečatili šest...

Nacrt usvojen, poslodavci i sindikati saglasni: Radnici u trgovini korak bliže neradnoj nedjelji

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Nacrt zakona...