Ja se sada odričem selektora Safeta Sušića! Ne želim da trpim njegovu nepravdu!

/

Svugdje drugo mi je bolje išlo nego „kod kuće“ pa sam tako u međuvremenu prešao u talijansku serie A, a sa Safetom je negdje stalo, piše Zukanović

Ervin Zukanović, nogometaš italijanksog Chieva, konačno je progovorio, prenosi Patria. Naime, nakon jučerašnje izjave selektora Safeta Sušića da neće računati na Zukanovića ni za predstojeće kvalifikacijske utakmice, Zukanović se obratio na Facebook stranici. Pismo objavljujemo u cjelosti

– Poslije današnje izjave selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića kako ponovo nema namjeru da me pozove za pretstojeće utakmice kvalifikacija za EP, osjetio sam potrebu da se obratim javnosti i da jednom zauvijek stavim tačku na ovu priču. Želim da podsjetim da sam ja jedini propatio što nisam otišao na SP u Brazil, iako sam to zaslužio svojim igrama tokom kvalifikacija za isto. Nakon agonije neodlaska, poručivanja da im ne trebam i da se ne moram ni pojaviti jer kao viza i moja izjava su rekli sve, a moja igra nije značila ništa, to se nažalost i nakon Brazila nastavilo tako. Opet negativno i loše po mene. Svugdje drugo mi je bolje išlo nego „kod kuće“ pa sam tako u međuvremenu prešao u talijansku serie A, a sa Safetom je negdje stalo…Priznajem da sam pokušavao na sve načine da stupim u kontakt s njim. Zvao sam ga, slao poruke, tražio bilo kakav način da mi kaže šta treba da uradim da bih ponovo igrao za svoju zemlju, nikada ni na jedan poziv i ni na jednu moju poruku Safet nije odgovorio… Zašto to valjda samo on zna. Došlo je vrijeme da ga ovako pitam: Da li je razlog izbacivanja mene iz reprezentacije to što nisam prihvatio da mi Safetov brat Sead Sušić bude menadžer kad mi se on nudio za vrijeme mog boravka u Belgiji? Pitam se šta bi bilo da jesam?

Kada sam prešao u Italiju, nikad me selektor nije nazvao da pita kako sam i kako mi ide? Isto kao da mi imamao na stotine reprezentativaca u ligama petice pa možemo da si priuštimo takav luksuz da nekoga od njih ne pozovemo. Ne znam dokle će priča oko Safeta Sušića i krajnje neprofesionalnih i nekorektinh postupaka prema meni ići, ali znam da to mora jednom stati. Nakon što me je danas po ko zna koji put prozvao i stavio na znanje da ni u nekom narednom periodu neće računati na mene, ja želim da poručim da ja od ovog trenutka više ne računam na njega! Dakle, da pojasnim, reperezentacija ja dio mene i to će uvijek tako biti… Ja se ne odričem tima, nego selektora i to isto onako lako kao što se on odrekao mene.

Hvala svima koji su mi tokom ovih ružnih mjeseci bili podrška, takvim pravim i istinskim navijačima naše reprezentacije poručujem: Vidimo se kada dođe neko ko će znati da cijeni i poštuje moje kvalitete kao što to čine klubovi širom Evrope. Ovo činim isključivo da bi zaštitio sebe, svoju porodicu i nastavio dostojanstveno da igram uzdignute glave. Uvijek sam spreman da se borim za najsvetiji dres i sve sam u stanju da izdržim, ali nepravdu Safeta Sušića više ne mogu i ne želim – napisao je Zukanović, prenosi Depo. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Edin Džeko otkrio dokad planira igrati za reprezentaciju BiH

Uoči prijateljskog susreta između Engleske i Bosne i Hercegovine,...

U subotu II kolo IDPA lige BiH: Učestvuju i takmičari ZIGANE Tešanj

U subotu 25.05.2024. godine održat će se II kolo...

Nadina ima poruku za mlade: Zdrave navike nećete steći u kafanama i nargila barovima

Nadina Mehmedović (19) iz Tešnja velika je nada bh....

Tešanj: Emrah Šišić i Lejla Unkić ponovo okićeni medaljama

Na 23. Međunarodnom karate turniru "Novi Grad 2024" održanom...