Nogometni „pjesnici“ iz Doboja optimisti

/

Bez obzira na poraz u prošlom kolu u Gračanici od odlične ekipe Bratstva (0:2,op.aut.) nema nezadovoljstva u redovima ekipe nogometnih „pjesnika“ iz Doboja kod Kaknja.

Mladost je i dalje u vrhu ljestvice,dijele drugu poziciju sa Goraždem i do kraja prvenstva i dalje ostaju u najužoj konkurenciji za jesenju titulu. Već u subotu im se pruža prilika da svoj bodovni konto uvećaju za novu tricu, jer u goste primaju ekipu Orašja, koja se nalazi na pretposljednjem mjestu, sa samo sedam osvojenih bodova u dosadašnjih 11 odigranih kola. Bez obzira što im u goste dolazi „izgubljeni“ tim oraških „labudova“,šef stručnog štaba Nijaz Kapo nijednog momenta ne prepušta ništa slučaju. Igrači su izuzetno radno i  odgovorno izvršavali sve njegove zamisli, naredbe, upustva…a sve sa ciljem da što spremniji i odgovorniji uđu u ovaj meč, a koji je veoma bitan za oba rivala. Igrači su  raspoloženi, spremni za novo dokazivanje pred svojim vjernim navijačima, popularnom „Crvenom Legijom“, i žele upisati novu tricu.

U ime saigrača, vrsni nogometni znalac, koga bi poželio svaki Premijer-ligaš, vispreni Haris Dilaver, pred subotnji meč nam je rekao sljedeće:

– Iako smo „papirnati“ favoriti u ovom meču to ćemo morati potvrditi i na samom  travnjaku. Ekipa Orašja sigurno vrijedi mnogo više nego što to pokazuje njihov trenutni plasman na tablici, jer u svojim redovima imaju par dobrih igrača kao što su: Rajović, Kobaš, Radovanović, Breškić…i koji mogu iznenaditi svakog rivala. Zbog toga ćemo u  susret ući od prvog minuta maksimalno  koncentrirani, borbeni, požrtvovani…da na kraju ostvarimo veoma bitnu pobjedu za naš tim. Respektujemo i cijenimo goste, ali još jednom ćemo, uz veliku podršku naših vjernih navijača, pokazati da naš trenutni plasman nije plod slučajnosti i uvjeren sam da će moji saigrači iz špica, uz pomoć rastrčanih veznjaka: Šišić, Alagić, Bajramović, Huseinspahić, Musić…“naštimati“ svoje nišanske sprave i natjerati golmana gostiju Ivana Mandušića da više puta vadi loptu iz svoje mreže.

Rešad MAMELA

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...