Porodica Hotić: Otac i dva sina košarkaški čarobnjaci

/

Rođena i košarkaška braća Arfan i Selman Hotić koji su prošlu sezonu igrali u protivničkim ekipama za KK LUKAVAC i KK GRADINU Tešanj narednu sezonu bi se trebali zajedno naći u jednom BH premijereligašu.

Tešanjska popularna košarkaška porodica, prije svega zbog njihovog oca Hamze Hotića koji je u mlađim danima igrao amatersku košarkašku ligu, a dosta više uspjeha je postigao i napravio sa tada KK GRADINA KOTEKS čiji je predsjednik ili direktor bio od 2001. do 2018. godine.

Arfan je prošlu sezonu briljirao u Lukavcu u čijem dresu je bio predvodnik i vođa ekipe i plasirali su se  kao ekipa u završnicu lige A2 Bosne i Hercegovine. Mlađi Selman igrao je u protivničkim i rivalskom klubu, za juniore i seniore KK GRADINA, koja je osvojila ligu A2 Bosne i Hercegovine.

“Igrati za KK GRADINA Tešanj za mene lično je i čast ali i velika obaveza. Od svoje pete godine treniram u klubu, a do sada sam igrao i za KK ČELIK ZENICA, KK IGMAN BURCH Sarajevo, čiji sam bio stipendista, Ipak pred svojom domaćom publikom je i najteže ali i najslađe. Brata Arfana volim najviše, ali nemam pardona kad je igra u pitanju. Naravno, vodim se fer-plejom. Veliki podstrek u svemu je moj babo Hamza. Sa puno  strpljenja i savjeta prati moj košarki put.”- ovako govorio Selman Hotić koji je nedavno napunio sedamnaest godina.

“Volim sport općenito, ali košarka mi je na prvom mjestu. Do sada sam odigrao četiri sezone u seniorskom takmičenju. Igrao sam za KK BEST Doboj, KK Gračanica, KK GRADINA Tešanj i KK Lukavac. Otac Hamza uvijek ima vremena za mene i ne pravi razliku između mene i mlađeg brata Selme”.- govori skromno Arfan koji je napunio osamnaest godina.

Otac Hamza je svakako ponosan na sinove, ali uvijek na prvom mjestu ističe da moraju biti prepoznatljivi po fer-pley, pa onda košarkom umijeću.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Lana Pudar večeras pliva za novu medalju, opet najmlađa od osam takmičarki

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, večeras će u Beogradu...

Novi uspjeh Amela Tuke: U Madridu istrčao svoj najbolji rezultat ove sezone na 800 metara

Tuka je prethodni ovosezonski rekord ostvario prošlog mjeseca na...

Edin Džeko otkrio dokad planira igrati za reprezentaciju BiH

Uoči prijateljskog susreta između Engleske i Bosne i Hercegovine,...

U subotu II kolo IDPA lige BiH: Učestvuju i takmičari ZIGANE Tešanj

U subotu 25.05.2024. godine održat će se II kolo...