Prvi javni prijedlog za novog lidera SDP-a: Slaviša Šućur umjesto Zlatka Lagumdžije!

/

Inicijativa je potekla od ovogodišnjeg kandidata za člana Predsjeništva BiH, Bakira Hadžiomerovića, koji je svoj prijedlog objavio na svojoj Facebook stranici, kao i kratko obrazloženje zbog čega smatra da bi novi lider SDP-a trebao biti upravo prekaljeni kadar ove partije – Slaviša Šućur

Status Bakira Hadžiomerovića objavljujemo u cjelosti:

Drage prijateljice, dragi prijatelji,

Drugarice i drugovi,

Prije svega želim da vam se još jednom zahvalim na povjerenju koje ste na izborima ukazali SDP-u i mojoj malenkosti. Nažalost,nismo uspjeli ali nekad je bolje pasti na dno, jer imaš podlogu da se odgurneš da bi lakše isplivao na površinu.

Osvojili smo svi zajedno oko 10 posto glasova i to je naša baza, naša nada da možemo nastaviti dalje. Zato je ovo pravi momenat da se krene, da se krene u oporavak SDP-a i lijeve političke ideje u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Kao što znate, na Glavnom odboru SDP-a je donesena odluka da se na Vanrednom kongresu zakazanom za 6. 12. 2014. godine izabere novo rukovodstvo Partije. Iako ima različitih komentara ko će, kako i uz čiju podršku doći na čelo SDP-a, molim vas da mi preuzmemo kontrolu tog procesa u svoje ruke i da za predsjednika SDP-a imenujemo osobu koja ispunjava sve moralne i ljudske kriterije za tu časnu funkciju.

Čovjek koji nam je donio rješenje na toj isrcpljujućoj sjednici Glavnog odbora za izlazak iz teške postizborne krize jeste i osoba koja, prema mom mišljenju, treba da postane predsjednik SDP BiH. Taj čovjek se zove Slaviša Šućur, najbolji izbor za „Prvog u Partiji“!

Ovo je moj stav i učinit ću sve da Slaviša to i postane. Molim vas, vas koji živite SDP u vašim sredinama, da nam u tome pomognete. Već od četvrtka krećemo na put, na put ka Vama od kojih očekujemo podršku.

Slavišu za predsjednika SDP-a, a u Predsjedništvo SDP-a ljude od ideje i ugleda, ljude sa rezultatima, ljude koji se nisu plašili da preuzmu odgovornost, ljude koji žive za SDP a ne od SDP-a, ljude koji nisu dvolični i koji i nakon 12. oktobra ponosno nose crvenu boju, i koji će pomoći da izronimo na površinu i vratimo ljevicu na velika vrata bh. političke scene…. Ujedinjeni i zajedno do boljeg SDP-a.Vaš,

Bakir Hadžiomerović

Ko je Slaviša Šućur?

Istaknuti borac Armije RBiH i dokazani patriota, nosilac odlikovanja Zlatni ljiljan, Slaviša Šućur za mnoge je i danas prava ratna legenda i heroj koji je ostao upamćen kao najbolji tenkista na Žuči. Ostao je isti i 20 godina nakon rata, a onako kako je mislio tada, misli i danas.

Dugogodišnji je član SDP-a BiH, kojem je ostao vjeran uprkos svim kritikama koje ovu partiju konstantno prate, a posljednjih godina rukovodio je Odborom za energetiku, rudarstvo i industriju BiH. Gotovo na svim izborima od rata na ovamo osvajao je glasove građana, a tako je bilo i 12. oktobra, kada se nalazio na listi SDP-a za Kanton Sarajevo.

Na pitanje zašto je svih ovih godina, i pored brojnih previranja koja su je pratila, ostao dosljedan u svojoj pripadnosti SDP-u BiH, odgovara:

– Razlog moga političkog angažmana je želja da zemlja za koju sam se borio bude normalna i napredna, zemlja za sve ljude koji u njoj žive i zemlja solidarnosti i blagostanja. Siguran sam da je, uz sve greške i propuste kojih je bilo, SDP jedina politička partija koja dijeli moju viziju i ima želju i sposobnost da je i realizuje, piše Depo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...

Dodik: Šef CIA-e nije babaroga, on je rezuman čovjek – Srpska nema i nikada nije imala plan secesije

"Već 10 godina govorim kako Republika Srpska nema plan...

Nakon trideset godina: Tešanj ima šansu da dobije vlast oslobođenu od lokalnog autokrate

Nakon trideset godina vladavine AUTOKRATE, čini se da će...

Koje su stranke predale liste za Općinsko vijeće Tešanj?!

Ove lokalne izbore nas očekuje bespoštedna borba za Općinsko...