Zapečaćena 81 kladionica

Datum:

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u okviru kontrole zakonitosti poslovanja u periodu od 13. do 23. oktobra 2014.godine izvršili su ukupno 229  inspekcijskih nadzora poreznih obveznika priređivača igara na sreću klađenjem i poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine i uslužnih djelatnosti, saopćila je Služba za odnose s javnošću Porezne uprave Federacije BiH. 


Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 113 rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti i zapečaćen je 81 objekat. U toku kontrola u 93 uplatna mjesta priređivača igara na sreću klađenjem zatečena je oprema za priređivanje nedozvoljenih igara na sreću tzv. virtualnih igara (bingo, utrke pasa, win loto i sl.), koja je zapečaćena u posebnim prostorijama.

Predmet inspekcijskog nadzora bila je kontrola rada bez odborenja nadležnog organa, poštivanje odredbi Zakona o doprinosima i Zakona o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH, te angažovanje neprijavljenih radnika. Nepravilnosti koje su utvrđene u toku kontrola odnosile su se na: nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima, odnosno na ne evidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, ne izdavanje fiskalnih računa, organiziranje nedozvoljenih igara na sreću, rad bez odobrenja nadležnog organa, te angažovanje neprijavljenih radnika.

(zenicablog.com)

Povezani postovi
Related

Policajcu tri godine zatvora zbog uzimanja mita od vozača

Opštinski sud u Sarajevu prvostepeno je osudio Alema Ibiševića...

Prihodi od indirektnih poreza veći od 9 milijardi KM

Prihodi od indirektnih poreza za 11 mjeseci ove godine...

U FBiH počinje isplata invalidnina za novembar

Federalno ministarstvo finansija osiguralo je novac za isplatu invalidnina...