Razvaljene svlačionice i ukradena oprema na Bilinom Polju

Datum:

Posljednji uspjeh nogometaša Čelika “proslavljen” je provalom u službene prostorije stadiona i kluba, što je rezultiralo “razvaljivanjem novih svlačionica, krađom opreme i neke dokumentacije”, prenio je N1info.com.


“Ovo je ogroman pritisak na klub i ljude koji rade u klubu, ali i na nogometni Savez. Sramota je za Zeničane da sami sebi razvaljujemo tek adaptirani stadion, krademo dresove i lopte, krademo dokumentaciju i samo štetimo svom klubu”, izjavio je Feni direktor kluba Muamer Islamović.

Po njegovim riječima u provali koja se posljednja desila razvaljena su ulazna vrata u nove svlačionice, vrata na nekim kancelarijama, ukraden je klupski laptop, kojim se upravlja velikim semaforom, ukradeni su trofejni Čelikovi dresovi, jedna trofejna Brazuka lopta, veliki klupski logo, te neka dokumentacija.

“Bit će sigurno je još ponešto, jer se ne snalazimo u opštoj premetačini i razbacanoj dokumentaciji, ali nas boli kome sve ovo treba”, rekao Imamović.

Dodao je da je prema nekim saznanjima neko “poslan da ukrade dokumentaciju sa ugovorima” i da su ostali tragovi za veću istragu o ovom slučaju.

Ugovori kojim su regulisani odnosi između NK Čelik i nogometaša Philla Jacksona nisu ukradeni, nego su oni kojima je stalo da se krade i pravi haos na Bilinom polju prvi pustili tu informaciju, a ko zna šta se iza svega krije.

“NK Čelik je sve isplatio za Jacksona, ostalo je bilo samo ono što je došlo naknadno od UEFA, neke male kamate od oko 1.500 švicarskih franaka, što je već riješeno, tako da niko nije došao po uplatnicu za Philla, nego je ovo naručeno za nekoga. Silom se ne vlada nigdje, pa neće niti u Čeliku i na Bilinom Polju. Mogu pokrasti sve, ali jednom će sve doći na naplatu i saznati će se imena bolesnih ljudi koji sve ovo čine da bi naštetili Čeliku ili bh. fudbalu”, kaže islamović.

(kaportal.ba)

Povezani postovi
Related

Gračanica: Opljačkana ASA banka

Kako smo jutros saznali od službenika Policijske stanice Gračanica...

Pronađeno tijelo ženske osobe u bazenu RVI

Policijska uprava Ilidža jutros je u 8:15 sati primila dojavu...

Radnik preminuo na gradilištu, naložena obdukcija

Radnik G.Š. (59) iz Laktaša preminuo je jutros u...

Muškarac i žena u nesreći ostali bez nogu, ljekari zatekli jeziv prizor

Muškarac i žena teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći...