Razvaljene svlačionice i ukradena oprema na Bilinom Polju

Datum:

Posljednji uspjeh nogometaša Čelika “proslavljen” je provalom u službene prostorije stadiona i kluba, što je rezultiralo “razvaljivanjem novih svlačionica, krađom opreme i neke dokumentacije”, prenio je N1info.com.


“Ovo je ogroman pritisak na klub i ljude koji rade u klubu, ali i na nogometni Savez. Sramota je za Zeničane da sami sebi razvaljujemo tek adaptirani stadion, krademo dresove i lopte, krademo dokumentaciju i samo štetimo svom klubu”, izjavio je Feni direktor kluba Muamer Islamović.

Po njegovim riječima u provali koja se posljednja desila razvaljena su ulazna vrata u nove svlačionice, vrata na nekim kancelarijama, ukraden je klupski laptop, kojim se upravlja velikim semaforom, ukradeni su trofejni Čelikovi dresovi, jedna trofejna Brazuka lopta, veliki klupski logo, te neka dokumentacija.

“Bit će sigurno je još ponešto, jer se ne snalazimo u opštoj premetačini i razbacanoj dokumentaciji, ali nas boli kome sve ovo treba”, rekao Imamović.

Dodao je da je prema nekim saznanjima neko “poslan da ukrade dokumentaciju sa ugovorima” i da su ostali tragovi za veću istragu o ovom slučaju.

Ugovori kojim su regulisani odnosi između NK Čelik i nogometaša Philla Jacksona nisu ukradeni, nego su oni kojima je stalo da se krade i pravi haos na Bilinom polju prvi pustili tu informaciju, a ko zna šta se iza svega krije.

“NK Čelik je sve isplatio za Jacksona, ostalo je bilo samo ono što je došlo naknadno od UEFA, neke male kamate od oko 1.500 švicarskih franaka, što je već riješeno, tako da niko nije došao po uplatnicu za Philla, nego je ovo naručeno za nekoga. Silom se ne vlada nigdje, pa neće niti u Čeliku i na Bilinom Polju. Mogu pokrasti sve, ali jednom će sve doći na naplatu i saznati će se imena bolesnih ljudi koji sve ovo čine da bi naštetili Čeliku ili bh. fudbalu”, kaže islamović.

(kaportal.ba)

Povezani postovi
Related

Rile i Suljo optuženi za pokušaj ubistva: Lopatom i letvom pretukli muškarca s kojim su zajedno pili

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Elvira Smrike (21)...

Mirela likvidirana u domu roditelja: Sedam metaka ispalio je njen suprug, aktivni policajac

Mirela Lulić ubijena je tamo gdje se osjećala najsigurnije....

Sve prijavljeno policiji: Užasan slučaj u Gračanici, dječaci silovali vršnjaka?

U jednom privatnom objektu u Gračanici, na području Tuzlanskog...

Tešanj: U Dobropolju izvršena teška krađa

Prema informacijama koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK,...