Liječnici u čudu: Žena sama oživjela nakon 45 minuta!

/

Ruby Graupera-Cassimiro iz Floride, koja je rodila zdravu bebu, napokon je kod kuće i to nešto manje od mjesec dana nakon što je preživjela bez pulsa čak 45 minuta.


Ova komplikacija pojavila se nakon uredno izvršenog carskog reza, kad je plodna voda ušla u ženin krvotok i srce te stvorila vakuum koji je zaustavio cirkulaciju. Ovakva stanja često završe smrtnim ishodom.

Glasnogovornik bolnice Boca Raton Regional Hospital, u kojoj se sve dogodilo 23. septembra ove godine, Thomas Chakurda, izjavio je kako je medicinska ekipa tri sata intenzivno radila na popravljanju stanja ove 40-godišnjakinje.

Kad su odlučili da nema više smisla oživljavati je i kad su se pripremali proglasiti njezinu smrt, na monitoru se pojavio puls. Unatoč tome što pulsa nije bilo 45 minuta žena je prošla bez oštećenja mozga.

– Ona je spontano oživjela baš u trenutku kad smo namjeravali proglasiti vrijeme smrti, rekao je Chakurda te dodao kako se ovdje radi o dva čuda – prvo je njezino spontano oživljavanje, a drugo je činjenica kako unatoč 45 minuta bez pulsa i kisika, njezin mozak nije oštećen, prenosi Dnevnik.hr.

Ruby je danas zdrava žena. Liječnici nemaju objašnjenje za njezin oporavak. Ovaj slučaj zovu “božanskom providnošću”.

(Bh-index)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...