Opasno je negativno pisati o Bakiru Izetbegoviću: U elektronskoj poruci Edini Latif i njenoj obitelji zaprijećeno smrću!

/

Može li se uistinu u ovoj državi ponoviti scenarij kao u slučaju uglednog odjetnika Faruka Balijagića.Nakon što je Edina Latif počela s objavljivanjem otvorenog pisma bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću u Dnevnom avazui, a u kojem je potpuno hrabro i društveno odgovorno iznijela niz inkriminirajućih i nepoznatih činjenica, bošnjačka državna mafija u svom je stilu promptno i zlokobno reagirala.

Znakovit profil

Poznata novinarka i aktuelna glasnogovornica SBB BiH, naime, dobila je putem Facebooka poruku od izvjesnog Jeffa Bronka sa sljedećim sadržajem:

– Wow. Pročitao sam vaše “Otvoreno pismo Bakiru Izetbegoviću” koje me je istovremeno oduševilo, ali isto tako i zabrinulo. Tako nešto (je) posljednje što se treba javno objaviti. Želim vam puno sreće u budućnosti i sada se osigurajte. I vi i vaša fam (obitelj). Sada ste na listi za odstrel. Allah neka vas čuva. Pozdrav od Jeffa.

Znakovito, profil s imenom Jeffa Bronka napravljen je na dan kada je objavljen prvi dio otvorenog pisma Bakiru Izetbegoviću.

Pravna država

Očigledno, u zemlji gdje državna mafija ima medijske i narko-krake, koji su uz enormni ekonomski interes zadojeni vjerskim radikalizmom ili strahom od neminovnog suočavanja s pravnom državom, domaći sanaderi ne prezaju od pritiska svake vrste.

Napad na Balijagića

Naročito je brza reakcija istražnih organa neophodna ako se zna da je poznatom advokatu Faruku Balijagiću izrešetana obiteljska kuća upravo tokom trodnevnog objavljivanja njegovog intervjua u “Dnevnom avaz”, a u kojem se, između ostalog, bavio ratnim i poratnim ulogama ozloglašenih “Ševa”, ubojstvom Nedžada Ugljena, Turkovićevim poslovima i drugim misterijama ratne i poratne BiH.

(Blic-portal.com)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Dok prijete secesijom, privreda propada: 300 radnika u RS ostalo bez posla

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u...

U BiH svako drugo dijete nije primilo vakcine protiv najtežih zaraznih bolesti

Stopa vakcinisane djece u BiH posljednjih godina je smanjena,...

“Zeleno svjetlo” za neradnu nedjelju u FBiH, nova pravila i za trajanje radnog vremena

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević je nakon usvajanja novog...

Uvodi se strožija kontrola cijena u FBiH, najveća moguća kazna će biti 30.000 KM

Izmjene su predložene jer je Zakon o kontroli cijena...