Sajam zapošljavanja: dešavanja

/

Sajam obrazovanja i zapošljavanja bit će održan u danas od 10 do 18h u Areni Zenica, pod pokroviteljstvom Ureda  specijalnog predstavnika EU i Ambasade Norveške u Bosni i Hercegovini. ”Sajam obrazovanja i zapošljavanja – naučite, istražite, povežite se” okupit će više od 100 izlagača, odnosno preduzeća, institucija, te međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju. 


Ljubaznošću organizatora Zenicablog objavljuje raspored štandova, kao i svih programa tokom osmosatnog programa u Areni – pronađite nešto zanimljivo za sebe

 

Posjetioci će imati priliku susresti se s poslodavcima, ambasadama i agencijama zemalja članica Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, kao i sa predstavnicima nevladinog sektora i poslovnih inkubatora. Bit će upriličen veći broj prezentacija te okrugli stolovi i interaktivne radionice o temi ”Kako postati vidljiv na tržištu rada” i ”Trendovi u zapošljavanju – globalno naspram lokalnog”. 

 

Tokom sajma posjetioci će moći čuti savjete kako tragati za poslom, kako pripremiti CV, šta reći i kako se predstavti tokom razgovora za posao, te vidjeti na stotine oglasa za posao i radna mjesta.  Sajam će otvoriti ambasadorka Kaljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Vibeke Lilleoe, gradonačelnik Zenice Husein Smajlović, otpravnik poslova Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Renzo Daviddi i ambasador Walter Stevens, predsjedavajući Političkog i sigurnosnog odbora EU. 
(zenicablog)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stručnjaci predali izvještaj: 37,4 posto analizirane hrane u BiH je sadržavalo ostatke pesticida

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Agencije za sigurnost...

U nedjelju muslimani obilježavaju Kurban-bajram: Poznato vrijeme Bajram namaza

U nedjelju je Kurban-bajram. Kako je navedeno u takvimu...

Stiže nam toplotni udar: Još danas svježije, a onda rast temperatura do 36 °C

Od sutra nam stiže stabilizacija, više sunčanog vremena i...

Islamski učenjaci pojasnili: Evo šta treba izbjegavati onaj ko je naumio zaklati kurban

Ko ne stigne zaklati kurban prvog dana bajrama može...