Sajam zapošljavanja: dešavanja

/

Sajam obrazovanja i zapošljavanja bit će održan u danas od 10 do 18h u Areni Zenica, pod pokroviteljstvom Ureda  specijalnog predstavnika EU i Ambasade Norveške u Bosni i Hercegovini. ”Sajam obrazovanja i zapošljavanja – naučite, istražite, povežite se” okupit će više od 100 izlagača, odnosno preduzeća, institucija, te međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju. 


Ljubaznošću organizatora Zenicablog objavljuje raspored štandova, kao i svih programa tokom osmosatnog programa u Areni – pronađite nešto zanimljivo za sebe

 

Posjetioci će imati priliku susresti se s poslodavcima, ambasadama i agencijama zemalja članica Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, kao i sa predstavnicima nevladinog sektora i poslovnih inkubatora. Bit će upriličen veći broj prezentacija te okrugli stolovi i interaktivne radionice o temi ”Kako postati vidljiv na tržištu rada” i ”Trendovi u zapošljavanju – globalno naspram lokalnog”. 

 

Tokom sajma posjetioci će moći čuti savjete kako tragati za poslom, kako pripremiti CV, šta reći i kako se predstavti tokom razgovora za posao, te vidjeti na stotine oglasa za posao i radna mjesta.  Sajam će otvoriti ambasadorka Kaljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Vibeke Lilleoe, gradonačelnik Zenice Husein Smajlović, otpravnik poslova Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Renzo Daviddi i ambasador Walter Stevens, predsjedavajući Političkog i sigurnosnog odbora EU. 




(zenicablog)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...