Klas neće povećavati cijenu

/

Uprava kompanije “Klas” Sarajevo saopštila je da do kraja decembra neće povećati cijene brašna i hljeba.

 Iz ove kompanije navode da će preuzeti razliku u povećanju cijene pšenice do kojeg je došlo u posljednjih 15 dana jer kao društveno odgovorna kompanija ne žele prenijeti troškove povećanja cijene pšenice na građane BiH.

 

“Na tržištu pšenice, kod dobavljača od kojih nabavljamo ovu najvažniju žitaricu za prehrambenu industriju, povećana je cijena za oko 10 odsto. Međutim, `Klas` raspolaže zalihama tako da možemo garantovati iste cijene brašna i hljeba do kraja godine”, rekao je direktor “Klasa” Rusmir Hrvić.

 Prema njegovim riječima, “Klas” prati situaciju na berzi pšenice i o eventualnim promjenama poslije Nove godine, javnost će biti blagovoremeno obaviještena.

 Hrvić je pozvao sve domaće proizvođače, ali i predstavnike odgovornih institucija da se svi zajedno okrenu razvoju domaće prehrambene industrije i da se snažnije razvija sektor primarne poljoprivredne proizvodnje.

 Kao kompanija od državnog interesa sa kapacitetom godišnje proizvodnje hrane od 140.000 tona, “Klas” je ranije najavio da je spreman sve svoje potrebe za žitaricama, voćem i drugim poljoprivrednim proizvodima prvo zadovoljiti iz domaćih resursa, pa tek onda tražiti alternativu.

 “Ovo je prilika da se preduzmu konkretni koraci da bismo manje zavisili od uvoza, a više se okrenuli domaćoj, kvalitetnoj i zdravoj proizvodnji hrane”, dodaje se u saopštenju.
(zenicablog)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Prepolovljen broj korisnika u BiH: Fiksna telefonija izumire

Ukupan broj aktivnih fiksnih telefonskih linija u prvom kvartalu...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

Privremena suspenzija i smanjenje cariskih stopa povećali rast ulaganja i izvoza

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvješće Ministarstva vanjske trgovine...