Službenik IKB pokrao Zeničane

/

Voditelj računa fizičkih osoba u zeničkoj „Investiciono-komercijalnoj banci“ Midhat Karalić prijavljen je MUP-u Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje da je pronevjerio novac desetina klijenata ove banke, saznaje “Dnevni avaz”.


 Karalić je, navodno, zloupotrebljavajući radno mjesto prvog čovjeka u kontaktima s klijentima, uglavnom poznanicima, rodbinom i prijateljima u Zenici i okolnim selima, prisvojio još neutvrđen iznos sredstava. Nezvanično, za sada je potvrđen iznos veći od 100.000 KM te da je prevareno desetak osoba.

 Sumnja se da je ovaj službenik radi stjecanja materijalne koristi i u privatnoj režiji pravio aranžmane s klijentima i drugim osobama u ime IK banke, koje onda nije provodio kroz dokumente. Tačan iznos otuđenog novca još nije poznat, jer znatan dio prevarenih korisnika još i ne zna da je nestao novac s njihovih računa, pa banka posljednjih nekoliko dana kontaktira sve potencijalno oštećene klijente. 

Kako saznajemo, svi do sada utvrđeni prevareni građani lično su poznavali Karalića, koji je zloupotrijebio njihovo povjerenje, ili su pristali na “aranžmane” van prostora banke, vjerujući prijateljima koji su ga preporučili.

 

– Učinjene radnje još su u fazi utvrđivanja. Banka je po saznanju prvih uočenih nepravilnosti poduzela sve neophodne mjere radi utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja, uključujući raskid ugovora o radu, kao i prijavu MUP-u ZDK. S obzirom na to da se još utvrđuje činjenično stanje te da istražni organi vode postupak, u ovom momentu ne možemo dati više detalja – kazao nam je Suvad Ibranović, direktor „IK banke“ Zenica.

 

(AVAZ/Zenicablog)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

U sudaru Tesle i BMW-a poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene...

Krađa u Tešnju: Lopovi odnijeli trimer i motornu pilu iz vikendice!

Dana 18.07.2024. godine u 17:10 sati, u službene prostorije...

U Doboju zaplijenjeno pola kilograma speeda i 11.000 KM

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske u akciji Golf sinoć...

Težak fizički napad u Kraševu: Mladić iz Lepenice zadobio teže povrede

Kako je saopćeno iz MUP ZDK, dežurna služba Policijske...