Nermin Nikšić, novi predsjednik SDP-a

/

Završen je Treći vanredni kongres Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine gdje se birao novi predsjednik Stranke.

Nakon maratonskog glasanja i prebrojavanja glasova, odlukom delegata, njih 558, novi predsjednik SDP-a je Nermin Nikšić. Odlučila je to većina delegata koja je za njega glasala u drugom krugu glasanja. Nikšić je dobio 233 glasa. Tako će Nikšić, dosadašnji sekretar SDP-a, naslijediti Zlatka Lagumdžiju koji je 17 godina kormilario SDP-om. Nikšić je jutros u obraćanju delegatima te stranke rekao da će se u narednih devet mjeseci posvetiti borbi za oporavak SDP-a i pozvao kolege da mu pomognu u promjenama koje će provesti u Stranci zajedno.    Također birani su i članovi Glavnog odbora, kao i članovi Nadzornog odbora. Na listi za novog predsjednika SDP-a su u izboru bili Selim Bešlagić, Besima Borić, Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić i Mirko Pejanović. U prvom krugu glasanja Nermin Nikšić je dobio 231 glas, Selim Bešlagić 207, Svetozar Pudarić 36, Mirko Pejanović 19, te Besima Borić 15.(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Na šta zatvorenici troše novac i sa kojim iznosom mogu raspolagati?

O uvjetima, pravima i mogućnostima koji imaju zatvorenici u...

Vlada FBiH im povezuje radni staž, a oni troše milione na 20 novih limuzina

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je 20.000 KM...

U FBiH plaće najviše rasle zaposlenima u obrazovanju: Evo koliko je iznosila prosječna u martu

Aktuelno tržište rada u FBiH karakteriziraju negativni trendovi i...