Švicarska u zahtjevu za izručenje bh. državljanina dostavila fotografiju s Facebooka!

/

Advokat ukazuje da postoje tri Facebook profila s imenom Rusmir Bešo i sva su tri vezana uz različite osobe iz istog mjesta BiH.

Bosanskohercegovački državljanin Rusmir Bešo, uhapšen na području Hrvatske, bit će izručen Švicarskoj, koja ga traži zbog pljačke, krađe, kršenja nepovredivosti stana i oštećenja tuđe stvari koje je počinio s još dvije osobe, piše Slobodna Dalmacija.

 

Bešo je u ekstradicijskom pritvoru, ali je prije nekoliko dana završio na liječenju u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Vrhovni sud nije prihvatio žalbu na izručenje koju je podnio njegov advokat Jadran Franceschi, koji je upozorio na činjenicu da Švicarska u zahtjevu za izručenje dostavlja fotografiju s Facebook profila, a ne službene fotografije, tačan opis i otiske prstiju, te ostale materijalne dokaze.

 

Advokat ukazuje da postoje tri Facebook profila s imenom Rusmir Bešo i sva su tri vezana uz različite osobe iz istog mjesta BiH.

 

Provjerili smo na Facebooku, trenutno imaju samo dva Rusmira, biće je treći obrisan-promptno.

 

U zahtjevu za izručenje, Švicarska dostavlja dva Facebook profila osobe s istim identitetom, s čijih se profila skidaju podaci koji njima služe kao službeni. U švicarskom zahtjevu stajalo je ime Rusmir Beso, a ni dostavljeni podaci o njegovu bračnom stanju nisu tačni. U zahtjevu se navodi da je to osoba nepoznatog bračnog stanja, a Bešo je dostavio dokaze da je otac dvoje maloljetne djece. Kako u Bešinom pasošu nema pečata da je od 2. do 10. oktobra – kad su djela počinjena – ušao u Švicarsku, dio žalbe odnosio se i na tu situaciju.

(depo.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Tešanj: Uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja droge

U mjestu Kalošević općina Tešanj, od strane lica iz...

Nezgoda kod Zenice: Udario u bankinu, saobraćaj otežan

U mjestu Hece kod Zenice jutros se desila saobraćajna...

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...