Još se ne zna koliko para je “isparilo”

Datum:

Na osnovu prijave Investiciono komercijalne banke MUP ZDK pokrenuo je istragu, a službenici Odsjeka za privredni kriminalitet i korupciju vrše istražne radnje zbog navodne pronevjere koju je počinio sada već bivši službenik ove banke. 


“Radi se o iznosu od preko 50.000 KM i u toku je obavljanje razgovora sa oštećenim licima, te se po potrebi izuzima poslovna dokumentacija iz banke sa ciljem utvrđivanja i dokumentovanja svih činjenica i okolnosti pod kojim je K.M. vršio krivična djela, kako bi se prikupili svi potrebni dokazi za vođenje krivičnog postupka. Lice K.M. je u bjekstvu, za istim se intenzivno traga , te je raspisana operativna potraga. Naznačene aktivnosti policijskih službenika se nastavljaju,” odgovoreno nam je iz MUP-a na upit o ovom slučaju.

Midhat Karalić je radio je ugovore, popunjavao formulare i primao novac od građana, a ugovore nije knjižio, niti je polagao novac na štedne i račune za oročenje. Da su prevareni, shvatili su polovinom novembra, obratili su se IK banci i saznali da je Karalić dobio otkaz i “nestao”. Iz IK banka tvrde da će učiniti sve da njeni klijenti ne budu oštećeni.
(Naša riječ)

Povezani postovi
Related

Završetak izgradnje tri dionice autoputa na relaciji Zenica-Žepče tokom 2024. godine

Trasa autoceste poddionica Ponirak – Vraca je dio dionice...

Domar osumnjičen za pokušaj krađe drva: Natovario ih u Golfa

Zbog sumnje da je planirao ukrasti ogrevna drva iz...

Procjene za naredne tri godine: Šta BiH očekuje kod zaposlenosti, rasta cijena, investicija

Direkcija za ekonomsko planiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine...

Gdje bh. političari planiraju provesti novogodišnje praznike?

Pitali smo političare iz Bosne i Hercegovine gdje će...