Još se ne zna koliko para je “isparilo”

/

Na osnovu prijave Investiciono komercijalne banke MUP ZDK pokrenuo je istragu, a službenici Odsjeka za privredni kriminalitet i korupciju vrše istražne radnje zbog navodne pronevjere koju je počinio sada već bivši službenik ove banke. 


“Radi se o iznosu od preko 50.000 KM i u toku je obavljanje razgovora sa oštećenim licima, te se po potrebi izuzima poslovna dokumentacija iz banke sa ciljem utvrđivanja i dokumentovanja svih činjenica i okolnosti pod kojim je K.M. vršio krivična djela, kako bi se prikupili svi potrebni dokazi za vođenje krivičnog postupka. Lice K.M. je u bjekstvu, za istim se intenzivno traga , te je raspisana operativna potraga. Naznačene aktivnosti policijskih službenika se nastavljaju,” odgovoreno nam je iz MUP-a na upit o ovom slučaju.

Midhat Karalić je radio je ugovore, popunjavao formulare i primao novac od građana, a ugovore nije knjižio, niti je polagao novac na štedne i račune za oročenje. Da su prevareni, shvatili su polovinom novembra, obratili su se IK banci i saznali da je Karalić dobio otkaz i “nestao”. Iz IK banka tvrde da će učiniti sve da njeni klijenti ne budu oštećeni.
(Naša riječ)

Povezani postovi

Poznati novi detalji požara u psihijatrijskoj bolnici u Modriči, gdje je stradala pacijentica

Svi zaposleni, koji su se preksinoć zatekli u bolnici...

Tokom noći zemljotres zatresao dio BiH, Hercegovce probudio iz sna

Zemljotres je kasno sinoć pogodio Hercegovinu, sa epicentrom u...

Podsjetnik na 1. mart: Šta je referendum i ko je sve priznao BiH

Građani Bosne i Hercegovine danas, 1. marta, slave Dan...

I Novalić traži da ne ide u zatvor

Adokati bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića...