Još se ne zna koliko para je “isparilo”

/

Na osnovu prijave Investiciono komercijalne banke MUP ZDK pokrenuo je istragu, a službenici Odsjeka za privredni kriminalitet i korupciju vrše istražne radnje zbog navodne pronevjere koju je počinio sada već bivši službenik ove banke. 


“Radi se o iznosu od preko 50.000 KM i u toku je obavljanje razgovora sa oštećenim licima, te se po potrebi izuzima poslovna dokumentacija iz banke sa ciljem utvrđivanja i dokumentovanja svih činjenica i okolnosti pod kojim je K.M. vršio krivična djela, kako bi se prikupili svi potrebni dokazi za vođenje krivičnog postupka. Lice K.M. je u bjekstvu, za istim se intenzivno traga , te je raspisana operativna potraga. Naznačene aktivnosti policijskih službenika se nastavljaju,” odgovoreno nam je iz MUP-a na upit o ovom slučaju.

Midhat Karalić je radio je ugovore, popunjavao formulare i primao novac od građana, a ugovore nije knjižio, niti je polagao novac na štedne i račune za oročenje. Da su prevareni, shvatili su polovinom novembra, obratili su se IK banci i saznali da je Karalić dobio otkaz i “nestao”. Iz IK banka tvrde da će učiniti sve da njeni klijenti ne budu oštećeni.
(Naša riječ)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...

Bosna i Hercegovina pristupila programu EU4Health, značajan iskorak u unaprjeđenju zdravstva

U Bruxellesu je danas svečano potpisan Sporazum o pridruživanju...

Osumnjičenima u predmetu Black Tie 2 produžen pritvor za tri mjeseca

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH...

Ostvaren rekordan broj putnika u jednom danu

Kako je saopćeno sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u ponedjeljak,...