Još se ne zna koliko para je “isparilo”

/

Na osnovu prijave Investiciono komercijalne banke MUP ZDK pokrenuo je istragu, a službenici Odsjeka za privredni kriminalitet i korupciju vrše istražne radnje zbog navodne pronevjere koju je počinio sada već bivši službenik ove banke. 


“Radi se o iznosu od preko 50.000 KM i u toku je obavljanje razgovora sa oštećenim licima, te se po potrebi izuzima poslovna dokumentacija iz banke sa ciljem utvrđivanja i dokumentovanja svih činjenica i okolnosti pod kojim je K.M. vršio krivična djela, kako bi se prikupili svi potrebni dokazi za vođenje krivičnog postupka. Lice K.M. je u bjekstvu, za istim se intenzivno traga , te je raspisana operativna potraga. Naznačene aktivnosti policijskih službenika se nastavljaju,” odgovoreno nam je iz MUP-a na upit o ovom slučaju.

Midhat Karalić je radio je ugovore, popunjavao formulare i primao novac od građana, a ugovore nije knjižio, niti je polagao novac na štedne i račune za oročenje. Da su prevareni, shvatili su polovinom novembra, obratili su se IK banci i saznali da je Karalić dobio otkaz i “nestao”. Iz IK banka tvrde da će učiniti sve da njeni klijenti ne budu oštećeni.




(Naša riječ)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zabrana rada nedjeljom u FBiH će vjerovatno dovesti do otpuštanja radnika i pada ekonomije

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH u ponedjeljak, 22....

Inflacija se smiruje, ali šta čeka bh. građane: Pad kamata tek naredne godine

Kamatne stope kod banaka u BiH u prethodnom periodu...

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće

Nakon „ljeta“ u aprilu u BiH stiže drastična promjena...

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...