Obnovljena sportska dvorana u Doboju

Datum:

Sanacija glavne sportske dvorane u Doboju završena je prošle sedmice, što će oživjeti dvoranske sportove kao i izvođenje časova fizičkog vaspitanja za srednjoškolce. 

Sportska dvorana je sanirana u okviru  Programa EU za oporavak od poplava, a dio je Srednjoškolskog centra u kojem su sanacioni radovi na školskim prostorijama završeni sredinom septembra kako bi se omogućio početak nastave, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.
Vrijednost cjelokupne investicije je gotovo 1.2 miliona eura. Sportska dvorana ima veliki značaj za Doboj, čiji su građani poznati po svom sportskom entuzijazmu.
– U ovoj dvorani Doboj živi svoj sportski život. Ovdje smo domaćin svim velikim sportskim manifestacijama, od rukometnih i odbojkaških do takmičenja u borilačkim vještinama – kaže Spasoje Vasiljević, direktor Srednjoškolskog centra Doboj. 
Zahvaljujući finansijskim sredstvima EU, dvorana je sanirana u cjelosti uključujući novi parket, elektro i vodo instalacije, kao i tribine i svlačionice. Dvorana je i dom lokalnog Rukometnog kluba Sloga, višestrukog šampiona sa različitih takmičenja u svojoj istoriji. Ova dvorana je mjesto gdje su se rađale i razvijale pobjedničke strategije, mjesto gdje su trenirali i igrali utakmice.
Stojić je i koordinator rada omladinskih timova koji se nadaju da će nastaviti slavu svojih prethodnika. Juniori Sloge su uzbuđeni što će se moći vratiti redovnim aktivnostima i uvježbavanju svojih vještina.
EU učestvuje u post-poplavnom oporavku Doboja sa više od 3.8 miliona eura.
– Ova dvorana je od ključne važnosti za razvoj rukometa u Doboju od mojih početaka 70-tih godina, kada je i sagrađena – kaže Goran Stojić, član Uprave Sloge.
– Tajming sanacije je jednostavno savršen, jer postaje hladno za održavanje treninga na vanjskom poligonu – zaključuje Stojić.
– S nestrpljenjem smo iščekivali ovaj momenat. Drago nam je što će se naši treninzi nastaviti u novoj dvorani – kaže Mladen, jedan od juniora.
– S obzirom na razmjere šteta pretrpljenih u majskim poplavama Doboj je visoko na listi korisnika finansijske pomoći EU Programa za oporavak od poplava. Naša pomoć je usmjerena ka sanaciji školskih i predškolskih ustanova, zdravstvenih ustanova, privatnih domova i lokalnih puteva – kaže Andy McGuffie, portparol Delegacije EU u BiH i Ureda specijalnog predstavnika EU. 


(nap.ba)

Povezani postovi
Related

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...

U Šijama iz kuće otuđen frižider i određena količina elektro mašina i alata

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK dana 06.12.2022...

Kemalu Ljevakoviću je po drugi put dodijeljena književna nagrada Isnam Taljić

Kemalu Ljevakoviću je po drugi put dodijeljena književna nagrada...

Osmogodišnji Ermin Hafizović iz Tešnja otputovao je u Istanbul na operaciju srca

Krajem novembra objavljen je apel za malenog Ermina kojem...