Obnovljena sportska dvorana u Doboju

Datum:

Sanacija glavne sportske dvorane u Doboju završena je prošle sedmice, što će oživjeti dvoranske sportove kao i izvođenje časova fizičkog vaspitanja za srednjoškolce. 

Sportska dvorana je sanirana u okviru  Programa EU za oporavak od poplava, a dio je Srednjoškolskog centra u kojem su sanacioni radovi na školskim prostorijama završeni sredinom septembra kako bi se omogućio početak nastave, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.
Vrijednost cjelokupne investicije je gotovo 1.2 miliona eura. Sportska dvorana ima veliki značaj za Doboj, čiji su građani poznati po svom sportskom entuzijazmu.
– U ovoj dvorani Doboj živi svoj sportski život. Ovdje smo domaćin svim velikim sportskim manifestacijama, od rukometnih i odbojkaških do takmičenja u borilačkim vještinama – kaže Spasoje Vasiljević, direktor Srednjoškolskog centra Doboj. 
Zahvaljujući finansijskim sredstvima EU, dvorana je sanirana u cjelosti uključujući novi parket, elektro i vodo instalacije, kao i tribine i svlačionice. Dvorana je i dom lokalnog Rukometnog kluba Sloga, višestrukog šampiona sa različitih takmičenja u svojoj istoriji. Ova dvorana je mjesto gdje su se rađale i razvijale pobjedničke strategije, mjesto gdje su trenirali i igrali utakmice.
Stojić je i koordinator rada omladinskih timova koji se nadaju da će nastaviti slavu svojih prethodnika. Juniori Sloge su uzbuđeni što će se moći vratiti redovnim aktivnostima i uvježbavanju svojih vještina.
EU učestvuje u post-poplavnom oporavku Doboja sa više od 3.8 miliona eura.
– Ova dvorana je od ključne važnosti za razvoj rukometa u Doboju od mojih početaka 70-tih godina, kada je i sagrađena – kaže Goran Stojić, član Uprave Sloge.
– Tajming sanacije je jednostavno savršen, jer postaje hladno za održavanje treninga na vanjskom poligonu – zaključuje Stojić.
– S nestrpljenjem smo iščekivali ovaj momenat. Drago nam je što će se naši treninzi nastaviti u novoj dvorani – kaže Mladen, jedan od juniora.
– S obzirom na razmjere šteta pretrpljenih u majskim poplavama Doboj je visoko na listi korisnika finansijske pomoći EU Programa za oporavak od poplava. Naša pomoć je usmjerena ka sanaciji školskih i predškolskih ustanova, zdravstvenih ustanova, privatnih domova i lokalnih puteva – kaže Andy McGuffie, portparol Delegacije EU u BiH i Ureda specijalnog predstavnika EU. 


(nap.ba)

Povezani postovi
Related

Stravična nesreća na Tešanjci, učestvovalo pet vozila

Kako nam javljaju čitatelji, na području Tešanjke, općina Tešanj,...

Pogledjte atmosferu sa sinoćnjeg koncerta Nermina Handžića

Sinoć je u Tešnju održan pobjednički koncert Nermina Handžića...

Nermin Handžić, pobjednik “Zvezda Granda” stigao u Tešanj

Nermin Handžić, ovogodišnji pobjednik "Zvezda Granda", danas je stigao...

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...