SOS Dječija sela BiH pokreću online kampanju naziva „Jel’ ti stalo?“

/

Da li je i Vama stalo da naših 269 dječaka i djevojčica ima djetinjstvo kakvo zaslužuje svako dijete, da imaju mamu koja će ih poljubiti za laku noć, napraviti omiljeno jelo, obrisati suzu zbog razbijenog koljena ili loše ocjene i reći da će sutra biti sve uredu?


U dva SOS Dječija sela sa svojim SOS mamama živi 269 dječaka i djevojčica u 29 SOS porodica. Svakoj SOS mami je stalo da iz dana u dan svojoj djeci pruže topli dom, osmijeh i trenutke sretnog i bezbrižnog djetinjstva, stalo im je da djeci nadoknade nemogućnost odrastanja u porodici porijekla.

Online kampanjom naziva „Jel’ ti stalo?“, kojom će se upravljati putem web stranicewww.stalomije.ba i društvenih mreža Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn, želimo skrenuti pažnju na važnost odrastanja djece bez roditeljskog staranja u toplom porodičnom okruženju, ali istovremeno želimo podići svijest korisnika društvenih mreža da i u virtuelnom svijetu mogu sa malo ulaganja i izdvojenog vremena napraviti ogromne promjene u životima djece.  

Ukoliko Vam je stalo, pridružite se našoj online kampanji kojom zajedno možemo prikupiti novčana sredstva za godišnje troškove SOS porodice sa sedam djevojčica i dječaka (troškovi hrane, garderobe, higijenskih potrepština, školskog materijala, održavanja porodične kuće, režijski i zdravstveni troškovi). Kampanja će trajati od 02.12. do  31.12.2014. godine i ima za cilj prikupiti 55.000 KM.

U BiH je oko 1.500.000 korisnika Facebooka, kada bi svaki deseti donirao po 1 KM, pokrili bi se gotovo svi godišnji troškovi za 3 SOS porodice. Sa donacijom od po 1 KM bismo zajedno mogli osigurati topli porodični dom i sretno djetinjstvo za 21 dijete. Kampanjom „Jel’ ti stalo“ želimo poručiti da ne morate donirati velike sume kako bi učinili mnogo za SOS porodicu. U svijetu društvenih mreža puno je važnije da pozovete prijatelje, podijelite informacije i da budete svjesni kako udruženi možemo napraviti velike promjene u dječijim životima. Online donacijom od 1KM, 2KM, 5KM ili onoliko koliko ste u mogućnosti, osiguravate da djeci bez roditeljskog staranja iz dana u dan pružamo topli dom, ljubav, poštovanje i sigurnost.

Kako možete pomoći?

  • Posjetite oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na društvenim mrežama Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn i napravite share videa „Jel’ ti stalo?“
  • Posjetite web stranicu www.stalomije.ba i online donirajte bilo koji iznos Vama prihvatljiv
  • Kao odgovor na pitanje „Jel’ ti stalo?“ na Vašem profilu postavite vlastiti video ili fotografiju sa izjavom, odnosno natpisom „Stalo mi je“, postavite status #stalomije“  i navedite razloge zašto Vam je stalo
  • Prilikom postavljanja posta na društvenim mrežama nominujte, odnosno tagujte prijatelje s pitanjem „Jel’ ti stalo?“ pozivajući ih na taj način da se priključe kampanji

 

Čak ukoliko niste u prilici donirati novac, Vaš share, Vaša fotografija ili video s natpisom/izjavom „Stalo mi je“, Vaše tagovanje prijatelja ili status u kojem napišete #stalomije, mogu napraviti puno. Možda će baš neko od Vaših prijatelja željeti da donira sredstva za godišnje troškove SOS porodice. Vjerujemo da VAM JE STALO i da želite i sa manjim iznosima donacije učiniti mnogo za naših 269 dječaka i djevojčica, jer zajedno možemo osigurati topli dom za svako dijete.

Povezani postovi

Sindikalna potrošačka korpa se opasno približila 3.000 KM

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne...

Ko su najveći uvoznici u BiH?

U prva tri mjeseca 2024. godine najveći uvoznik na...

Gdje sve možemo letjeti iz BiH: Za Istanbul čak 34 leta sedmično sa sarajevskog aerodroma

Na koje sve destinacije možemo letjeti iz Sarajeva, Mostara...