Stravična smrt čuvenog tajkuna: Pao kroz prozor pa se nabio na metalnu šiljastu ogradu

/

Poznati britanski tajkun Scot Young (51) poginuo je nakon što je pao kroz prozor svog luksuznog stana u središtu Londona


Iako još uvijek nije poznato radi li se o samoubojstvu ili nesreći, njegova smrt je tim stravičnija ako se uzme u obzir činjenica da je pao s 20-ak metara na metalnu šiljastu ogradu.

 

Zbog toga je policija pozvala vatrogasce u pomoć. Oni su, naime, morali razrezati ogradu kako bi tijelo tajkuna odvojili od nje.

 

– Prizor je bio zastrašujući. Policija je vidno bila u šoku. Jedan policajac je rekao da je to bila najgora stvar koju je vidio u karijeri. Prizor je bio uznemirujući – rekao je svjedok Gary Sutton, a s njim se složio i jedan od susjeda.

 

– Bilo je jezivo. Njegovo tijelo je tako visjelo neko vrijeme. Policija ga je pokrila čim je došla na mjesto događaja, ali ga je nekoliko ljudi zasigurno vidjelo. Ja nisam mogao gledati. Bilo je zastrašujuće – rekao je susjed gospodina Younga.

 

– Ne znamo je li pao ili skočio. Jedan moj prijatelj koji je vidio prizor ostao je u šoku. Nesretnik je tako vidio s ograde sve dok je vatrogasci nisu izrezali – dodao je drugi susjed.

 

Scot Young je, inače, sudjelovao u jednom od najtežih razvoda u povijesti britanskog Vrhovnog suda. Gorka bitka za 400 miljuna funti (oko 4 milijarde kuna) počela je 2009. godine kada je Young ponudio svojoj bivšoj ženi, Michelle, 300 miljuna funti, ali je sljedeće godine tvrdio da je bankrotirao nakon jednog lošeg posla koji je sklopio.

 

U siječnju prošle godine dobio je zatvorsku kaznu od pola godine nakon što je sudu odbio otkriti imovinsko stanje.

 

Bogatstvo je, između ostalog, stekao i tako što je sklapao poslove za ruske i britanske milijardere zbog čega je nosio nadimak ‘Mr Fix-it’.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

Povezani postovi

Školski policajac našao nož u ruksaku učenika Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”

Školski policajac jutros je u ruksaku jednog od učenika...

DNK analize otkrile tok migracija prije 3.000 godina, Balkan među najraznolikijim područjima

Analiza DNK više hiljada pojedinaca iz antičkog perioda sada...

Zašto je srebro sve skuplje i da li će cjenovno nadmašiti zlato

Ove godine bi cijene srebra mogle biti najviše u...

Rekordne cijene kakaa u cijelom svijetu, moguće novo poskupljenje čokolade

Globalne cijene kakaa su dostigle nove rekordne iznose, a...