Zbrinuta djevojčica koju je majka prodala za 16.000 KM, zatečena na ulicama Banjaluke

/

Ova dvanaestogodišnjakinja romske nacionalnosti bila je uključena u projekt obrazovanja djece po skraćenom programu, a koji je obuhvatao djecu koja nisu redovno išla u školu i provodio se u OŠ “Podrinje” u Mihatovićima


Centar za socijalni rad Tuzla adekvatno je zbrinuo djevojčicu iz tuzlanskog izbjegličkog naselja Mihatovići, koju je majka prošle godine navodno prodala jednoj porodici iz Živinica za 16 hiljada KM, koja ju je tjerala da prosi.

 

Ova dvanaestogodišnjakinja romske nacionalnosti bila je uključena u projekt obrazovanja djece po skraćenom programu, a koji je obuhvatao djecu koja nisu redovno išla u školu i provodio se u OŠ “Podrinje” u Mihatovićima, piše Avaz.

 

Nakon što se 15 dana nije pojavila na nastavi, a osoblje škole nije moglo pronaći njenu majku, slučaj je prijavljen Centru za socijalni rad, koji je odmah reagovao prema nadležnim državnim institucijama.

 

“Tek kasnije došla je njena majka i rekla da ne zna gdje joj je kćerka”, rekao je Emir Jahić, direktor OŠ “Podrinje”.

 

Djevojčica je zatečena u Banjaluci kako prosi, a u slučaj su se uključili Kantonalno tužilaštvo TK i Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA).

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Dok prijete secesijom, privreda propada: 300 radnika u RS ostalo bez posla

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u...

U BiH svako drugo dijete nije primilo vakcine protiv najtežih zaraznih bolesti

Stopa vakcinisane djece u BiH posljednjih godina je smanjena,...

“Zeleno svjetlo” za neradnu nedjelju u FBiH, nova pravila i za trajanje radnog vremena

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević je nakon usvajanja novog...

Uvodi se strožija kontrola cijena u FBiH, najveća moguća kazna će biti 30.000 KM

Izmjene su predložene jer je Zakon o kontroli cijena...