VIKEND U FBIH: 274 SAOBRAĆAJNE NESREĆE, DVOJE SMRTNO STRADALIH I 83 TEŽE I LAKŠE POVRIJEĐENO

/

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, od 19. do 22. decembra na području Federacije BiH registrovano je 185 krivičnih djela, saopćeno je iz Federalne uprave policije, prenosi bh. novinska agencija Patria.


Najveći broj od toga su razbojništva (12), šest nasilja u porodici, dva izazivanja opće opasnosti, oštećenja tuđe stvari (10), jedno ugrožavanje sigurnosti,  58 teških krađa; 35 krađa,  61 ostalo krivično djelo.

 

Zabilježeno je 136 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, u kojima je 19 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

274 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica smrtno stradala, 12 lica zadobilo teške, a 71 lice lakše tjelesne povrede, dok za četiri lica nije utvrđen stepen tjelesnih povreda. Također, 83 lica su lišena slobode, a 51 lice je zadržano.

(maglajinfo.com)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Iz vozila ukraden radio-kasetofon

Kako je saopćeno iz MUP ZDK dana 23.06.2024. godine,...

Stravična nesreća: Jedna djevojka poginula, dvije povrijeđene

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na...

Tešanj: Krađa na auto otpadu u Raduši

Prema zvaničnim informacijama iz MUP ZDK u vremenskom periodu...

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...