Doktor o trudnim učenicama: Djevojčice nisu iz Banja Luke, niti su bile u Sarajevu, a ne zna se hoće li roditi ili abortirati!

/

Ne stišava se interesovanje medija izvan granica Bosne i Hercegovine za slučaj sedam bh. maloljetnica koje su tokom ekskurzije zatrudnile!

Hrvatski mediji sinoć su prenijeli izjave nacionalnog koordinatora za reproduktivno zdravlje Republike Srpske Nenada Babića, kako je za njemački Bild izjavio “da je svih sedam djevojčica moralo pobaciti, zbog rizika po vlastito zdravlje”.

– Djevojčice su morale pobaciti kako bi se zaštitilo njihovo zdravlje.- prenijeli su Babića hrvatski mediji.

dsc00216Nenad Babić

On međutim za “Dnevni avaz” kaže da ne želi dodatno problematizirati situaciju i uopće govoriti na takav način o slučaju koji je prvi iznio u bh. javnosti.

– Šta drugo možemo pretpostaviti i očekivati u maloljetničkim trudnoćama, osim da se završe abortusom ili porodom. U svakoj klinici to su javni podaci… Međutim, ne želim reći da li je bio takav ili kakav je bio ishod ovih maloljetničkih trudnoća. Nemam uvida u to i ne želim špekulisati. Nije tačno ni to da su iz Banje Luke, niti sam to rekao, kao ni to da su išle u Sarajevo na putovanje.. Ključno je da je ovaj problem veliki i aktuelan, riječ jeste o populaciji BiH i slučaj otvara niz pitanja za resorne institucije. Ako bi tumačio na drugi način sve ovo, doveo bi sebe na granicu primitivizma.- napominje Babić za “Dnevni avaz”.


(AVAZ)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

SAS uspostavio novu avioliniju: Kopenhagen – Sarajevo direktnom linijom za 100 eura

Novi aviolinija između Kopenhagena i  Sarajeva, koju pokreće kompanija Scandinavian...

Konačno riješen problem nepriznavanja diploma studenata UNSA u inostranstvu

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Adna Mesihović,...

Zavod za javno zdravstvo FBiH izdao upozorenje i mjere o legionarskoj bolesti koja hara Hrvatskom

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine oglasio...

Danas je prvi dan ljeta: Najduži dan u godini, a trajat će 15 sati i 35 minuta

U četvrtak, 20. juna, je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja...