Doktor o trudnim učenicama: Djevojčice nisu iz Banja Luke, niti su bile u Sarajevu, a ne zna se hoće li roditi ili abortirati!

/

Ne stišava se interesovanje medija izvan granica Bosne i Hercegovine za slučaj sedam bh. maloljetnica koje su tokom ekskurzije zatrudnile!

Hrvatski mediji sinoć su prenijeli izjave nacionalnog koordinatora za reproduktivno zdravlje Republike Srpske Nenada Babića, kako je za njemački Bild izjavio “da je svih sedam djevojčica moralo pobaciti, zbog rizika po vlastito zdravlje”.

– Djevojčice su morale pobaciti kako bi se zaštitilo njihovo zdravlje.- prenijeli su Babića hrvatski mediji.

dsc00216



Nenad Babić

On međutim za “Dnevni avaz” kaže da ne želi dodatno problematizirati situaciju i uopće govoriti na takav način o slučaju koji je prvi iznio u bh. javnosti.

– Šta drugo možemo pretpostaviti i očekivati u maloljetničkim trudnoćama, osim da se završe abortusom ili porodom. U svakoj klinici to su javni podaci… Međutim, ne želim reći da li je bio takav ili kakav je bio ishod ovih maloljetničkih trudnoća. Nemam uvida u to i ne želim špekulisati. Nije tačno ni to da su iz Banje Luke, niti sam to rekao, kao ni to da su išle u Sarajevo na putovanje.. Ključno je da je ovaj problem veliki i aktuelan, riječ jeste o populaciji BiH i slučaj otvara niz pitanja za resorne institucije. Ako bi tumačio na drugi način sve ovo, doveo bi sebe na granicu primitivizma.- napominje Babić za “Dnevni avaz”.






(AVAZ)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Inflacija se smiruje, ali šta čeka bh. građane: Pad kamata tek naredne godine

Kamatne stope kod banaka u BiH u prethodnom periodu...

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće

Nakon „ljeta“ u aprilu u BiH stiže drastična promjena...

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...