Al Jazeera Balkans: Blokada portala Klix.ba je atak na slobodu izražavanja i prava novinara

/

Al Jazeera Balkans pružila je snažnu podršku redakciji portala Klix.ba u čije su prostorije danas upali pripadnici MUP-RS i MUP-a KS zbog, te više sati vršili pretresanje zbog objavljivanja audiosnimka na kojem premijerka RS Željka Cvijanović govori o kupovini poslanika.

U saopćenju Al Jazeere Balkans navodi se da se sedmosatno pretresanje prostorija Klixa desilo na dan kada je ova medijska kuća tražila solidarnost sa našim novinarima koji su u zatvoru u Kairu već godinu dana i kada smo pokušali skrenuti pažnju na kršenje slobode medija. 

“Al Jazeera Balkans daje svoju punu podršku kolegama sa portala Klix.ba, smatrajući da je upad policije u redakciju Klixa i potpuna blokada ovog medija najbrutalniji atak na slobodu izražavanja i prava novinara, te kršenje Zakona i prava koje novinari imaju u cilju zaštitite svojih izvora i interesa javnosti.

Al Jazeera Balkans kao dio Al Jazeera Media Networka izvještava po Etičkom kodeksu mreže koji između ostalog kaže: ‘Biti uz kolege u struci i davati podršku kada je to potrebno, posebno u svjetlu djela agresije i uznemiravanja kojem su novinari podvrgnuti s vremena na vrijeme'”, navodi se u poruci podrške kolega s Al Jazeere Balkans. 

Ova medijska će nastaviti davati podršku kolegama novinarima, urednicima i svim medijima čije slobode su ugrožene, navodi se.


(klix/al jazeera balkans)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li ste znali da se u Teheranu nalazi ulica Bosne i Hercegovine?

U srcu iranske prijestolnice Teherana, među bezbrojnim ulicama i...

Objavljena prosječna plata u FBiH: Zabilježen nominalni rast

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za april...

Novi val prevara putem interneta: Za neprovođenje “istrage” 3.850 eura, pa ako uspije – uspije

Građani BiH suočeni su s novim valom ucjena putem...