DANAS SJEDNICA VIJEĆA MINISTARA BIH

/

Na sjednici Vijeća ministara BiH, koja će biti održana danas sa početkom u 14.00 sati, biće razmatrano 11 tačaka dnevnog reda, saopštio je Generalni sekretarijat Vijeća ministara. 

Na sjednici će, prema predloženom dnevnom redu, biti raspravljano, između ostalog, o nacrtima ugovora o grantu između BiH, te Javnog preduzeća (JP) “Komunalac” Gradačac i Evropske banke za obnovu i razvoj, te grantu između BiH, te “Toplana” Prijedor i Evropske banke za obnovu i razvoj. 
        Na današnjoj sjednici biće riječi i o nacrtu osnova za zaključivanje Sporazuma između Evropske unije (EU) i BiH o učešću BiH u programu Unije Fiscalis 2020, te o prijedlozima odluka o imenovanju članova Komisije za primjenu programa zaštite svjedoka, imenovanju članova Radne grupe za izradu i praćenje provođenja Akcionog plana za izvršenje generalnih mjera po presudi Evropskog suda za ljudska prava u predmetu “Muslija Adnan protiv BiH”, te o sufinansiranju BiH u projektu “Jačanje mjeriteljske infrastrukture u hemiji u oblasti goriva i zaštite okoliša”. 
        Biće razmatrana  i informacije o provedenim aktivnostima u vezi sa prodajom objekta u Washingtonu dobijenog sukcesijom imovine bivše Jugoslavije i Prijedlog odluke o prodaji objekta u Washingtonu, o odluci Komiteta ministara Vijeća Evrope o provođenju presude “Sejdić i Finci protiv BiH”, te zahtjevi za prijem u državljanstvo BiH Maria Vrančića i Gabrijela Kajtazija.

(onasa)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Na šta zatvorenici troše novac i sa kojim iznosom mogu raspolagati?

O uvjetima, pravima i mogućnostima koji imaju zatvorenici u...

Vlada FBiH im povezuje radni staž, a oni troše milione na 20 novih limuzina

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je 20.000 KM...

U FBiH plaće najviše rasle zaposlenima u obrazovanju: Evo koliko je iznosila prosječna u martu

Aktuelno tržište rada u FBiH karakteriziraju negativni trendovi i...