Ko ide u Dom naroda FBIH

/

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH je, nakon razmatranja izvještaja o posrednim izborima, donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ iz skupština Tuzlanskog Kantona, Unsko-sanskog Kantona i Zeničko-dobojskog kantona.


U Dom naroda Parlamenta FBiH iz Tuzlanskog kantona izabrani su Rasim Dostović /Bošnjak/, Lejla Didik-Sarajlić /Bošnjak/ i Slađan Ilić /Srbin/.

Iz CIK BiH napominju da će treći mandat iz Skupštine Tuzlanskog kantona u Dom naroda Parlamenta FBiH iz reda bošnjačkog naroda biti dodijeljen žrijebom, jer su dvije kandidatske liste osvojile isti broj glasova /kandidatska lista zastupnika Lejle Vuković i kandidatska lista SDP BiH/.

Žrijebanje će biti održano sutra u 10.00 časova u sjedištu Centralne izborne komisije BiH.

U Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Unsko-sanskog kantona izabrani su Mehmed Mahmić /Bošnjak/, Admir Hadžipašić /Bošnjak/, Mirvet Beganović /Hrvat/, Željko Mirković /Srbin/ i Mladen Lonić /Srbin/.

U Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zeničko-dobojskog kantona izabrani su:Lejla Imamović /Bošnjak/, Almedin Aliefendić /Bošnjak/, Ismet Sarajlić /Bošnjak/, Ivo Tadić /Hrvat/, Damir Jukić /Hrvat/, Draženka Subašić /Srbin/ i Amil Buljubašić /ostali/.

Nakon što nije u ostavljenom roku otklonila nedostatke na kandidatskoj listi, CIK BiH odbila je ovjeru kandidata Čudić Sabine, jer je na lokalnim izborima 2012. godine imala drugačije nacionalno izjašnjenje, a danas je ovjerila jednog kandidata na kandidatskoj listi Naše stranke za izbor delegata iz reda ostalih iz Skupštine Kantona Sarajevo u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.


(zenicablog)

Povezani postovi

Sindikalna potrošačka korpa se opasno približila 3.000 KM

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne...

Ko su najveći uvoznici u BiH?

U prva tri mjeseca 2024. godine najveći uvoznik na...

Gdje sve možemo letjeti iz BiH: Za Istanbul čak 34 leta sedmično sa sarajevskog aerodroma

Na koje sve destinacije možemo letjeti iz Sarajeva, Mostara...