Ko ide u Dom naroda FBIH

Datum:

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH je, nakon razmatranja izvještaja o posrednim izborima, donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ iz skupština Tuzlanskog Kantona, Unsko-sanskog Kantona i Zeničko-dobojskog kantona.


U Dom naroda Parlamenta FBiH iz Tuzlanskog kantona izabrani su Rasim Dostović /Bošnjak/, Lejla Didik-Sarajlić /Bošnjak/ i Slađan Ilić /Srbin/.

Iz CIK BiH napominju da će treći mandat iz Skupštine Tuzlanskog kantona u Dom naroda Parlamenta FBiH iz reda bošnjačkog naroda biti dodijeljen žrijebom, jer su dvije kandidatske liste osvojile isti broj glasova /kandidatska lista zastupnika Lejle Vuković i kandidatska lista SDP BiH/.

Žrijebanje će biti održano sutra u 10.00 časova u sjedištu Centralne izborne komisije BiH.

U Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Unsko-sanskog kantona izabrani su Mehmed Mahmić /Bošnjak/, Admir Hadžipašić /Bošnjak/, Mirvet Beganović /Hrvat/, Željko Mirković /Srbin/ i Mladen Lonić /Srbin/.

U Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zeničko-dobojskog kantona izabrani su:Lejla Imamović /Bošnjak/, Almedin Aliefendić /Bošnjak/, Ismet Sarajlić /Bošnjak/, Ivo Tadić /Hrvat/, Damir Jukić /Hrvat/, Draženka Subašić /Srbin/ i Amil Buljubašić /ostali/.

Nakon što nije u ostavljenom roku otklonila nedostatke na kandidatskoj listi, CIK BiH odbila je ovjeru kandidata Čudić Sabine, jer je na lokalnim izborima 2012. godine imala drugačije nacionalno izjašnjenje, a danas je ovjerila jednog kandidata na kandidatskoj listi Naše stranke za izbor delegata iz reda ostalih iz Skupštine Kantona Sarajevo u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.


(zenicablog)

Povezani postovi
Related

Održana sjednica UO BNF-a

U utorak 06. 12. 2022. godine održana je redovna...

Vlada FBiH donijela odluku o isplati 100 KM jednokratne pomoći nezaposlenim osobama

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu je,...

Ombudsmen za zaštitu potrošača BiH zatražio informacije u slučaju flaširanih voda

Ombudsmen za zaštitu potrošača BiH je uputio predstavku Zavodu...

Buduća državna vlast već planira sječu kadrova, ovo su direktori kojima je istekao mandat

Nova vlast znači i novu raspodjelu resora odnosno nove...