Policija upala u redakciju Klixa u Sarajevu, traže snimak razgovora Željke Cvijanović?

/

SARAJEVO – Nakon što su nedavno urednici i novinari portala Klix.ba pozvani na informativni razgovor a povodom objavljivanja snimka na kojem premijerka RS Željka Cvijanović govori o kupovini dvojice zastupnika, na zahtjev Tužilaštva RS policija iz FBiH ušli su u redakciju Klixa gdje vrše pretres.


Kako saznajemo, policajci su upali u redakciju i od novinara tražili da se odmaknu od računara nakon čega su krenuli u pregled materijala. 

Iako se na snimku govori o sumnjivim radnjama, istražuju se novinari koji su snimak objavili pa je prvi “osumnjičeni” medij u aferi “Snimak” portal Klix.ba, čiji su predstavnici pozvani na informativni razgovor u prostorije MUP-a RS, kojem su, osim predstavnika ovog portala, prisustvovali istražitelji kojima je Specijalno tužilaštvo RS-a dalo nalog da dođu do informacije o tome kako je snimak razgovora Cvijanović došao do javnosti.
 

(Uskoro više)



(Vijesti.ba/Fena)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...