U Kantonalnoj bolnici Zenica smještene žrtve klizišta: Stanje jedne pacijentice se pogoršalo

Datum:

Tri ženske osobe koje su povrijeđene u klizištu pokrenutom sinoć u kakanjskom naselju Bare nalaze se u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Prema riječima Aide Buro, glasnogovornice Kantonalne bolnice Zenica, kod jedne pacijentice su uočeni znakovi pogoršanja zdravstvenog stanja dok je djevojka B.M. (1995) još u šoku, javlja Anadolu Agency.

“Djevojčica M.K. (2005) ima povrede u vidu posljedica pritiska obrušenim materijalom na obje potkoljenice, a što nije uzrokovalo teške tjelesne povrede ili komplikacije. Druge dvije pacijentice imaju povrede u vidu posljedica vremenski dugog pritiska na obje noge što je uzrokovalo oštećenje mišića koje može uzrokovati i pogoršanje općeg stanja pacijentica”, kazala je Buro.

Pojasnila je da su kod starije pacijentice S.M. (1969) već uočeni znakovi tog pogoršanja pa je hospitalizirana u Jedinicu intenzivnog liječenja.

“Mlađa pacijentica B.M. (1995) zbog sličnih ili blažih promjena je hospitalizirana na Odjel traumatologije. Pacijentica s kojom sam komunicirala je komunikativna, ali trenutno nije za davanje informacija ni izjava jer je vjerovatno još u šoku”, kazala je Buro.

Ekipa AA zatekla je Belmu Merdić u bolničkoj sobi, ali nije bila u stanju davati izjave.

U klizištu koje je sinoć pokrenuto u kakanjskom naselju Bare smrtno je stradala S. K., majka djevojčice M.K. koja je prva izvučena ispod ruševina. Sadika i Belma Merdić su također spašene ispod ruševina.

Zbog aktiviranja velikog klizišta u naselju Bare Općinski štab civilne zaštite proglasio je stanje prirodne nesreće na ograničenom području.

(kaportal.ba)

Povezani postovi
Related

Sudar cisterne i automobila u tunelu kod Žepča, ima povrijeđenih osoba

U tunelu u mjestu Tatarbudžak kod Žepča dogodila se...

Muž i žena poginuli kod Fis Viteza

U saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila kod...

Ubijena žena ispred bolnice: Riječ je o trudnici kojoj je presudio muž

U dvorištu Ginekološke klinike Kliničko-bolničkog centra u Prištini večeras...

Doboj: Braća uhapšena zbog šverca droge, oduzeti im samostrel i puška

Braća M.M. i F. M. iz Doboja uhapšeni su...