U Kantonalnoj bolnici Zenica smještene žrtve klizišta: Stanje jedne pacijentice se pogoršalo

/

Tri ženske osobe koje su povrijeđene u klizištu pokrenutom sinoć u kakanjskom naselju Bare nalaze se u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Prema riječima Aide Buro, glasnogovornice Kantonalne bolnice Zenica, kod jedne pacijentice su uočeni znakovi pogoršanja zdravstvenog stanja dok je djevojka B.M. (1995) još u šoku, javlja Anadolu Agency.

“Djevojčica M.K. (2005) ima povrede u vidu posljedica pritiska obrušenim materijalom na obje potkoljenice, a što nije uzrokovalo teške tjelesne povrede ili komplikacije. Druge dvije pacijentice imaju povrede u vidu posljedica vremenski dugog pritiska na obje noge što je uzrokovalo oštećenje mišića koje može uzrokovati i pogoršanje općeg stanja pacijentica”, kazala je Buro.

Pojasnila je da su kod starije pacijentice S.M. (1969) već uočeni znakovi tog pogoršanja pa je hospitalizirana u Jedinicu intenzivnog liječenja.

“Mlađa pacijentica B.M. (1995) zbog sličnih ili blažih promjena je hospitalizirana na Odjel traumatologije. Pacijentica s kojom sam komunicirala je komunikativna, ali trenutno nije za davanje informacija ni izjava jer je vjerovatno još u šoku”, kazala je Buro.

Ekipa AA zatekla je Belmu Merdić u bolničkoj sobi, ali nije bila u stanju davati izjave.

U klizištu koje je sinoć pokrenuto u kakanjskom naselju Bare smrtno je stradala S. K., majka djevojčice M.K. koja je prva izvučena ispod ruševina. Sadika i Belma Merdić su također spašene ispod ruševina.

Zbog aktiviranja velikog klizišta u naselju Bare Općinski štab civilne zaštite proglasio je stanje prirodne nesreće na ograničenom području.

(kaportal.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...

Vozač povrijeđen nakon slijetanja vozila s ceste kod Zenice

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija u BiH: Utopio se maloljetnik

U utorak 18. juna, u Jablaničkom jezeru utopio se...

Tešanj: Iz radne mašine u Vukovu ukradeno 200 litara goriva

Dana 17.06.2024. godine u 14,35 sati putem telefona dežurnom...