Vasvija Vidović: Sve radnje prema Klixu su bile nezakonite, zato ih je Sud poništio

/

Vasvija Vidović, poznata advokatica iz Sarajeva, komentarišući odluku Sudskog vijeća prema kojoj je naredba o pretresu Klix.ba proglašena nezakonitom, kazala je kako se drugačiji ishod u ovom slučaju nije mogao ni očekivati.

“Sudija za prethodni postupak je napravio propust kada nije utvrdio da postoji osnovana sumnja da je vaš novinar počinio krivično djelo ili da je predmet krivičnog djela u vašim prostorijama. Samo to je mogao biti osnov da se izvrši pretres a ne bilo što drugo. U suprotnom, bilo koja agencija bi, kada joj to padne na pamet, mogla bi da vrši pretres prostorija bilo kome”, kazala je Vidovićeva. 

Upravo to je kršenje ljudskih prava i zadiranje u privatnost, smatra ona. 

“Sve ovo što se dogodilo veoma je neozbiljno i u ovom slučaju postoje dobri osnovi za naknadu štete. Naime, svemu se prišlo na potpuno nezakonit način pa su zbog toga morale biti i poništene sve nezakonite radnje i dokumentacija mora biti vraćena”, kazala je Vidovićeva.


(klix.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...