Dobojska “Toplana” radi normalno, građani zadovoljni grijanjem

/

Za razliku od Banjaluke, Dobojlije nemaju većih problema sa grijanjem. Snadbijevanje toplotnom energijom u Doboju je redovno. Pristuni su sitni kvarovi koji se, kao u dobojskoj “Toplani2 tvrde, rješavaju u hodu.

Uprkos višemilionskoj šteti koja je gradskoj “Toplani” u Doboju nanesena tokom maja, građani su zadovoljni uslugom ovog preduzeća. Većih problema sa isporukom toplotne energije, tvrde, do sada nisu imali. Zbog sitnog kvara na hidraulici pogona, radijatori u domovima Dobojlija prije nekoliko dana ostali su hladni, ali na svega nekoliko sati. Iako je kvar brzo otklonjen, građani su bili primorani da traže alternativni način za zagrijavanje . U gradskoj “Toplani” priznaju da svakodnevno rade na otklanjanju sitnijih kvarova, koji najčešće nastaju zbog dotrajalosti toplovoda i usljed niskih temperatura. Korisnicima poručuju da nemaju razloga za brigu da li će im radijatori do kraja sezone biti topli iako zbog lošeg stanja u kojem se toplovod nalazi dnevno gube oko 120 kubnih metar vode. 

– To je jedan generalni problem koji ćemo pokušati pretvoriti u projekat i aplicirati UNDO ili već nekom od donatora da se rješava pitanje toplovoda – istakao je Zdravko Petrović, direktor “Toplane” u Doboju.

Zbog kvarova na internim instalacijama službenici dobojskih pravosudnih institucija u posljednjih nekoliko dana su primorani da se griju sa grijalicama.

– Poplava je donijela to što je donijela, da mi moramo praktično servisirati i radijatore i interni razvod u stanovima – dodaje Petrović.

Uprkos kvarovima zbog kojih povremeno dolazi do kratkih prekida snabdijevanjem toplotonom energijom u gradu, u “Toplani” kažu da bi grejna sezona trebalo da bude završena bez većih problema. Za grejnu sezonu nabavljeno je 34 hiljade tona uglja.

izvor : glasregije.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...

Vozači, oprez: Evo gdje možete očekivati radarske kontrole!

Kako stoji na stanici Bihamk-a za danas su najavljene...