Nezapamćena tragedija u selu Jasenica kod Bosanske Krupe: Majka i sin zajedno se objesili!

/

BOSANSKA KRUPA – Dušanka Lukač (83) i njen sin Brane (55) objesili su se u utorak na tavanu porodične kuće u selu Jasenica, kod Bosanske Krupe.


Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona su ne navodeći njihov identitet saopštili da su dojavu o samoubistvu zaprimili u popodnevnim časovima.

“Prema trenutnim informacijama, na licu mjesta nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja te u ovom trenutku isključujemo da se radi o ubistvu. Najvjerovatnije je riječ o samoubistvu majke i sina”, rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a.

Tijela majke i sina pronašao je njihov prvi komšija Milan Vejnović, koji je odmah obavijestio policiju, pišu “Nezavisne“.

“Često sam im donosio hranu da jedu, pa i taj dan meso i kolače. Nisam ih zatekao u kući, kada sam otišao do tavana, pred očima mi je bio stravičan prizor”, kazao nam je Vejnović.

Kako kaže, ni njemu nije jasno zbog čega su izvršili samoubistvo jer nisu živjeli u velikoj bijedi i siromaštvu.

“Dušankin muž je umro prije desetak godina, pa su njih dvoje ostali sami.

Oni su izbjegli za vrijeme rata, ali su se prije nekoliko godina ponovo vratili u Jasenicu. Imali su stoke, nisu živjeli u velikom siromaštvu”, istakao nam je Vejnović.

On nam je rekao da je Brane često govorio kako će, kada mu majka umre, presuditi sam sebi.

“Oni su jako dobri ljudi, ali Brane je bio jako depresivan čovjek. Stalno je govorio kako će se ubiti, ali nikada nisam saznao zbog čega je to ponavljao”, rekao nam je Vejnović.

Ostali mještani su nam kazali da je porodica Lukač bila veoma prijatna prema njima, te da nisu mogli vjerovati kada su čuli da su se objesili.

Inače, selo Jasenica je u prijeratnom periodu bilo razvijeno mjestašce u kojem je živjelo oko hiljadu stanovnika srpske nacionalnosti, ali se u poslijeratnom periodu na ove prostore vratilo svega pedesetak mještana, i to mahom osoba u starijoj životnoj dobi koje žive u veoma teškoj ekonomskoj situaciji.

(BH-index)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...

Vozač povrijeđen nakon slijetanja vozila s ceste kod Zenice

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija u BiH: Utopio se maloljetnik

U utorak 18. juna, u Jablaničkom jezeru utopio se...

Tešanj: Iz radne mašine u Vukovu ukradeno 200 litara goriva

Dana 17.06.2024. godine u 14,35 sati putem telefona dežurnom...