Ljekari iz Doboja građanima hitnu pomoć pružaju u kafani

/

Sedam mjeseci nakon poplava Hitna služba Doboja i dalje je smještena u lokalnoj kafani. Iako rade u vrlo neuslovnim prostorijama, deset ljekara nastoji svoj posao raditi maksimalno profesionalno. Brzom povratku u obnovljene prostorije prestali su se nadati, ali očekuju da bi to moglo biti do aprila ove godine.

U momentu kada su ih poplave prinudile da im lokalna kafana postane radni prostor, ljekari Hitne pomoći iz Doboja nisu ni slutili da će ovdje ostati sedam mjeseci. Snalaze se kako najbolje znaju. Od jedne prostorije su napravili čekaonicu, a šank je poslužio kao polica za lijekove.
“U Hitnu se ulazi direktno s ulice. Pacijenti moraju da siđu niz stepenice iz čekaonice u prostoriju gdje mi vršimo preglede, tako da stariji pacijenti, koji ne vide, mogu da se sapletu i padnu”, kazao je Slobodan Tomanić, šef službe Hitne pomoći Doboj.

Sanacija Hitne trebala je biti prioritet u Doboju. U početku su, kako je kazao, dr. Tomanić svi obećavali pomoć, no obećanja su ostala neispunjena.

Ljekari i medicinsko osoblje nastavljaju raditi u neuslovnim prostorijama. Samo u prvih petnaest dana ove godine pomoć su pružili najmanje 1.000 građana.

“Stižemo uz velike napor,e jer nismo ni kadrovskiopremljeni, niti imamo dooljno opreme. Primjedbi i žalbi na službu Hitne je jako malo, a imi u ovim teškim uslovima pokušavamo maksimalno pružiti pomoć”, rekao je Tomanić za N1.

Zbog prirode, ali i obima posla koji rade ovi heroji u bijelom su sebi improvizirali i sobu za odmor. S nestrpljenjem iščekuju povratak u nove prostorije. Nadaju se da bi se to moglo desiti do aprila. Bolja oprema i još vozila bit će im, kako su kazali, najbolja nagrada za trud koji su uložili pomažući ljudima u imrpoviziranoj službi pomoći.

(blic-portal.com)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Banke iz FBiH nude povoljnije kamate za građane RS-a nego banke iz Banje Luke

Organizacioni dijelovi banaka sa sjedištem u Federaciji BiH građanima,...

Promjene na tržištu rada: U FBiH porasla nezaposlenosti, u RS i Brčkom se smanjenje”

Na dan 31.7.2024. u Bosni i Hercegovini je bilo...

Pacijenti ogorčeni: Zatvoren centar za vantjelesnu oplodnju koji finansira FBiH

Poliklinika “New life” u Sarajevu, jedan od centara za...

Penzioneri u FBiH pišu peticiju kojom traže povećanje penzija

U Federaciji Bosne i Hercegovine počela je isplata augustovskih...