Bradarić: Škaljić i Đonlagić su nanišanili da od države uzmu po 30.000 KM!

/

Fehim Škaljić i Mirsad Đonlagić bili su nanišanili, naciljali da od države uzmu po 30.000 KM. To nije u redu sa njihove strane, ocijenio je za bh. novinsku agenciju Patria Mehmed Bradarić, član Administrativne komisije Parlamenta BiH, koja je zaustavila Škaljića i Đonlagića u njihovim namjerama.


Fehim Škaljić i Mirsad Đonlagić bili su nanišanili, naciljali da od države uzmu po 30.000 KM. To nije u redu sa njihove strane, ocijenio je za bh. novinsku agenciju Patria Mehmed Bradarić, član Administrativne komisije Parlamenta BiH, koja je zaustavila Škaljića i Đonlagića u njihovim namjerama.

Dvojica zastupnika SBB-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Fehim Škaljić i Mirsad Đonlagić podnijeli su zahtjev Administrativnoj komisiji tog doma da se profesionaliziraju, ali je, kako je objavio portal Klix.ba, Komisija to odbila, tražeći da se prethodno penzionišu.

Da je Komisija udovoljila njihovim zahtjevima, odnosno da ih je profesionalizirala prije penzionisanja, Škaljić i Đonlagić bi od države imali pravo na otpremninu koja iznosi blizu blizu 30.000 KM.

Kao profesionalni zastupnici Škaljić i Đonlagić bi imali pravo podnijeti zahtjev za penziju, naplatiti iz državnog budžeta po 30.000 KM, i već nakon nekoliko dana zalediti tu penziju i vratiti se u Parlamentu BiH.

Bradarić je za Patriu potvrdio da su Škaljić i Đonlagić stekli pravo na penziju prije nego su ušli u državni Parlament, i da su zahtjev za penzionisanje trebali podnijeti po sticanju uslova za penziju, a ne sada, kada im se otvorila mogućnost za naplatu 30.000 KM iz državnog budžeta.

-To je nepošteno. Znali su da se u državnom Parlamentu dobije šest prosjećnih plata, a to vam je oko 30.000 KM. To vam je čista računica – kaže Bradarić.

Škaljić u izjavi za Klix.ba tvrdi da zahtjev za profesionaliziranje u državnom Parlamentu nisu podnijeli zbog otpremnine koja iznosi šest neto plaća, što im prema važećem zakonu pripada ukoliko bi otišli u penziju kao državni parlamentarci. 

To su uradili, rekao je Škaljić, jer su to uradili svi SBB-ovi zastupnici u Parlamentu BiH a iz potrebe da se posvete tom poslu. 

(nap.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ovo su nosioci listi za Gradsko vijeće Zavidovići

Nosilac liste za Gradsko vijeće Zavidovići ispred SDA će...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

NES ZENICA ODRŽAO IZBORNU SKUPŠTINU: Jasmin Šarić izabran za predsjednika

Prošle sedmice održana je Izborna skupština NES Zenica. Za...

Reagovanje Stranke za BiH i DF Tešanj

U našu redakciju je stigao demant na objavljeni tekst...