I sutra skraćeni časovi u školama u Zenici zbog problema sa grijanjem

/

U Zenici je od ponedjeljka, zbog kvara na oba kotla u pogonu Energetike kompanije ArcelorMittal Zenica, došlo do potpunog prestanka isporuke toplotne energije za grijanje grada. 

U toku jučerašnjeg dana je saniran kvar na jednom od kotlova nakon čega je isti stavljen u funkciju i gradu se počelo isporučivati 70% toplotne energije.

Povodom toga, na preporuku Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta ZDK, u Zenici su jučer i danas skraćeni časovi sa 45 na 30 minuta.

I sutra će se u svim osnovnim i srednjim školama u Zenici nastava prilagoditi trenutnom stanju, što podrazumijeva također skraćenje časova sa 45 na 30 minuta.

(zenit.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Održano Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

U sklopu projekta „Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom“...

Doboj Jug: Ukraden moped ispred kuće

U toku noći 20/21.07.2024. godine, u mjestu Bukvik-Mravići, Doboj...

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...