Počela 149. sjednica Vlade Federacije BiH

Datum:

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj 149. sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Informaciju o utjecaju na poslovanje JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo i ostalih privrednih subjekata koji koriste prijevoz željeznicom zbog pokretanja postupka prinudne naplate poreznih obaveza JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo po rješenju Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo.

Također, bit će razmatrana i Informacija Agencije za bankarstvo FBiH koja se odnosi na korisnike kredita vezanih za švicarski franak.

Dnevnim redom predviđeno je izjašnjavanje o predloženim izmjenama i dopunama tri federalna zakona: o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, o mjeriteljstvu, te o naftnim derivatima.

Predviđeno je razmatranje odluka o odobravanju pokretanje postupka finansijske konsolidacije privrednih društava „Klas“ d.d. Sarajevo i „Konjuh“ d.d. Živinice, a Vlada će se izjasniti i o davanju prethodne saglasnosti na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji “Izdaci za finansijsku imovinu-ostala domaća pozajmljivanja” (Kreditiranje pod povoljnim uslovima u poplavljenim područjima) privrednom društvu „Škrebo“ d.o.o. Doboj-Istok.

Na inicijativu ovog ministarstva, u dnevni red je uvršten i Prijedlog odluke o usvajanju Bilansa energetskih potreba FBiH za 2015. godinu.

(Vlada Federacije BiH)

Povezani postovi
Related

Novalić čitao podatke s mobitela: Ovdje je benzin ravno 50 “feningi” manje nego u Hrvatskoj

Nakon predstavljanja izvještaja žestoke kritike je uputio zastupnik Damir...

Prof. Domazet objasnio: Cijene goriva nisu uvjetovane samo cijenama nafte, to je zabluda

Vidio sam jučer nekoliko objava u kojima ljudi (nekoliko...

Zatvorenicima mesa za 5,2 miliona KM, raspisan tender za nabavku

Ministarstvo pravde Federacije BiH raspisalo je nedavno tender za nabavku mesa...

Vlada FBiH iduće sedmice o Programu pomoći kategorijama stanovništva koje su posebno pogođene inflacijom

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i zamjenici premijera, federalni...