Počela 149. sjednica Vlade Federacije BiH

Datum:

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj 149. sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Informaciju o utjecaju na poslovanje JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo i ostalih privrednih subjekata koji koriste prijevoz željeznicom zbog pokretanja postupka prinudne naplate poreznih obaveza JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo po rješenju Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo.

Također, bit će razmatrana i Informacija Agencije za bankarstvo FBiH koja se odnosi na korisnike kredita vezanih za švicarski franak.

Dnevnim redom predviđeno je izjašnjavanje o predloženim izmjenama i dopunama tri federalna zakona: o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, o mjeriteljstvu, te o naftnim derivatima.

Predviđeno je razmatranje odluka o odobravanju pokretanje postupka finansijske konsolidacije privrednih društava „Klas“ d.d. Sarajevo i „Konjuh“ d.d. Živinice, a Vlada će se izjasniti i o davanju prethodne saglasnosti na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji “Izdaci za finansijsku imovinu-ostala domaća pozajmljivanja” (Kreditiranje pod povoljnim uslovima u poplavljenim područjima) privrednom društvu „Škrebo“ d.o.o. Doboj-Istok.

Na inicijativu ovog ministarstva, u dnevni red je uvršten i Prijedlog odluke o usvajanju Bilansa energetskih potreba FBiH za 2015. godinu.

(Vlada Federacije BiH)

Povezani postovi
Related

Završen sastanak Osmorke i HDZ-a: Krišto predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, Nikšić premijer Vlade FBiH

U Konjicu je danas okončan sastanak Osmorke i HDZ-a BiH....

Lopovi opuhali trgovinu: Odnijeli hranu, cigarete, alkohol i novac

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo jučer je prijavljeno da...

Ukrao Golf, malo se provozao, odvezao ga u drugo dvorište odakle je ukrao bicikl

Pripadnici banjalučke Policijske uprave uhapsili A. S. iz Prijedora...

Ko je kriv zbog nasilja djece: Roditelji, škola ili sistem?

Gotovo svakodnevno slušamo o novim slučajevima vršnjačkog nasilja u...