Posljednji pozdrav: Danas opraštaj od Kemala Montena

/

Komemoracija i sahrana legendarnog bosanskohercegovačkog umjetnika Kemala Montena održat će se danas u Sarajevu. On je,podsjećamo, preminuo u Zagrebu 21. januara.

Komemoracija će se održati u Narodnom pozorištu u Sarajevu s početkom u 12 sati, dok će sahrana biti održana na sarajevskom groblju Bare.

Vozdra, Moke

Sarajevo će danas pozdraviti legendu – pjevača koji je ovom gradu otpjevao njegovu nezvaničnu himnu. Kroz stihove pjesme Sarajevo, ljubavi moja, otići će Kemo Monteno, a naša je dužnost da ga nikad ne zaboravimo.

Kemal Monteno-Sarajevo ljubavi moja
nam je desetine prekrasnih pjesama, znamo ga po jednoj od najljepših pjesama posvećenih Sarajevu, pamtit ćemo ga i po stotinama drugih. Bio je cijenjen i prihvaćen gdje god je radio i nastupao. Voljeli su ga svi. Nije bio od skandala, svoj posao radio je časno i pošteno. 

Rođen je 17. septembra 1948. godine u Sarajevu. Tu je proveo najveći dio života, tu je napisao najljepše stihove i zauvijek si osigurao mjesto na svim listama najvećih šansonijera koje su ovaj grad i ova zemlja ikada imali. 

Uvijek je bio drukčiji, mnogi će reći bolji i bliskiji običnom svijetu. Posljednji album snimio je prije dvije godine. Ukupno ih je ostavio 15. Sve bolji od boljeg i slušaniji od slušanijeg. Velika praznina ostat će njegovim odlaskom. Grad Sarajevo izgubio je svog omiljenog pjesnika i muzičara.


Radiosarajevo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Demografska slika u BiH sve crnja: U školama jedva 350.000 djece

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako...

Na šta zatvorenici troše novac i sa kojim iznosom mogu raspolagati?

O uvjetima, pravima i mogućnostima koji imaju zatvorenici u...

Vlada FBiH im povezuje radni staž, a oni troše milione na 20 novih limuzina

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je 20.000 KM...