Za prve bebe rođene u 2015. godini po 500 KM

/

Prvog dana nove 2015. godine opština Teslić postala je bogatija za četiri stanovnika. Prva rođena beba je Viktor Ostojić, poslije njega na svijet su došli i blizanci Rada i Kristijan Mišić, a četvrta rođena beba je Nemanja Vuković. Milan Miličević, prvi čovjek opštine Teslić, tim povodom je posjetio blizance na koje su roditelji čekali čak 17 godina.

orodica Mišić iz Vitkovaca kod Teslića već 17 godina čeka potomstvo. Nakon trećeg pokušaja vantjelesne oplodnje, konačno im se ostvarila najveća životna želja. Blizanci, Kristijan i Rada, rođeni su prvog dana nove godine, odmah poslije ponoći. Slavlje u porodici Mišić još uvijek traje, a prvi čovjek opštine Teslić obišao je najmlađe stanovnike opštine kako bi im uručio prigodne poklone.
„Uspjeli smo, hvala Bogu, još emocije rade, najstretniji sam otac na svijetu. Hvala Načelniku i saradnicima što su posjetili naš dom, neka samo nastavi sa ovom praksom, neka podržava, jer ako nema stanovnika džaba nam država, jer ljudski život je nešto najvrednije” – rekao je otac Pero Mišić ne skrivajući emocije.
Opštinska uprava prije godinu i po dana uvela je praksu o nagrađivanju prvog stanovnika opštine u novoj godini sa 500 maraka.
Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da Opština Teslić nastavlja sa praksom da prvorođeno dijete u novoj godini, njegova porodica bude simbolično nagrađeno sa 500 KM.
„Viktor Ostojić, sin Brane i Marine Ostojić prvo je rođeno dijete u ovoj godini i on će biti na taj način i stimulisan. Sada smo u Vitkovcima, gdje su rođeni blizanci, pa smo zaključili da i njihove roditelje nagradimo, kao što će biti slučaj i sa četvrtom bebom Nemanjom rođenom u novogodišnjoj noći, a čiji roditelji Mladen i Vanja žive na području grada Teslića” – pojasnio je Miličević.
Miličević je podsjetio, da je prije godinu i po dana, smanjenjem odborničkih nadoknada za 10 posto, formiran fond iz kojeg se nagrađuje porodica za svako treće i naredno rođeno dijete sa po 500 maraka, a u toku prošle godine u te svrhe je utrošeno 36.000 KM.
Na području opštine Teslić rodi se manje od jednog djeteta dnevno. Ipak, treba istaći i da podaci govore kako je u 2014. godini rođena 351 beba, što je za deset beba više u odnosu na 2013. godinu. Iz opštine poručuju da se nadaju kako će se iz godine u godinu broj rođenih beba povećati.

(opstinateslic.com)

Povezani postovi

Posjeta predškolske ustanove CIOM Matuzići Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Tešanj

Jučer su mališani iz Predškolske ustanove CIOM Matuzići, Doboj...

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD DOBOJA Sudarili se automobil i kamion, više osoba povrijeđeno

Saobraćajna nezgoda dogodila se u 6.45 na regionalnom putu Doboj-Modriča, a...

Učenici Mješovite škole u Tešnju posjetili Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama

Dana 27.02.2024.godine Poslovnu jedinicu Tešanj Dnevnog centra za djecu...

Evo ko je izabran u Povjereništvo SDA Tešanj

Predsjedništvo SDA BiH je na svojoj sjednici, 26.2.2024. godine...