Za prve bebe rođene u 2015. godini po 500 KM

Datum:

Prvog dana nove 2015. godine opština Teslić postala je bogatija za četiri stanovnika. Prva rođena beba je Viktor Ostojić, poslije njega na svijet su došli i blizanci Rada i Kristijan Mišić, a četvrta rođena beba je Nemanja Vuković. Milan Miličević, prvi čovjek opštine Teslić, tim povodom je posjetio blizance na koje su roditelji čekali čak 17 godina.

orodica Mišić iz Vitkovaca kod Teslića već 17 godina čeka potomstvo. Nakon trećeg pokušaja vantjelesne oplodnje, konačno im se ostvarila najveća životna želja. Blizanci, Kristijan i Rada, rođeni su prvog dana nove godine, odmah poslije ponoći. Slavlje u porodici Mišić još uvijek traje, a prvi čovjek opštine Teslić obišao je najmlađe stanovnike opštine kako bi im uručio prigodne poklone.
„Uspjeli smo, hvala Bogu, još emocije rade, najstretniji sam otac na svijetu. Hvala Načelniku i saradnicima što su posjetili naš dom, neka samo nastavi sa ovom praksom, neka podržava, jer ako nema stanovnika džaba nam država, jer ljudski život je nešto najvrednije” – rekao je otac Pero Mišić ne skrivajući emocije.
Opštinska uprava prije godinu i po dana uvela je praksu o nagrađivanju prvog stanovnika opštine u novoj godini sa 500 maraka.
Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da Opština Teslić nastavlja sa praksom da prvorođeno dijete u novoj godini, njegova porodica bude simbolično nagrađeno sa 500 KM.
„Viktor Ostojić, sin Brane i Marine Ostojić prvo je rođeno dijete u ovoj godini i on će biti na taj način i stimulisan. Sada smo u Vitkovcima, gdje su rođeni blizanci, pa smo zaključili da i njihove roditelje nagradimo, kao što će biti slučaj i sa četvrtom bebom Nemanjom rođenom u novogodišnjoj noći, a čiji roditelji Mladen i Vanja žive na području grada Teslića” – pojasnio je Miličević.
Miličević je podsjetio, da je prije godinu i po dana, smanjenjem odborničkih nadoknada za 10 posto, formiran fond iz kojeg se nagrađuje porodica za svako treće i naredno rođeno dijete sa po 500 maraka, a u toku prošle godine u te svrhe je utrošeno 36.000 KM.
Na području opštine Teslić rodi se manje od jednog djeteta dnevno. Ipak, treba istaći i da podaci govore kako je u 2014. godini rođena 351 beba, što je za deset beba više u odnosu na 2013. godinu. Iz opštine poručuju da se nadaju kako će se iz godine u godinu broj rođenih beba povećati.

(opstinateslic.com)

Povezani postovi
Related

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...

Vatra i voda ne poznaju granice: Vatrogasci iz RS-a i FBiH kao pomoć jedni drugima

„Na muci se poznaju junaci“, česta je izreka u...

Važno obavještenje! Preusmjeravanje saobraćaja u Tešnju

Večeras na stadionu Luke u Tešnju bit će održan...

U Trepču gori štala, na terenu su dvije ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice

U izvještaju koji je došao u našu redakciju od...