Halilovići iz Tešnja, poginuli u padu skele, imaju po dvoje maloljetne djece

/

Radnici koji su jučer poginuli u stravičnoj nesreći u Sarajevu, kada se obrušila skela sa objekta u izgradnji u ulici Hiseta, Razim Halilović i Enes Halilović iz Tešnja iza sebe su ostavili po dvoje maloljetne djece.

U ovom gradu su u šoku nakon pogibije sugrađana. Njihove komšije nam kažu kako dvojica Halilovića nisu bliski rođaci te da je i treći radnik koji je jučer teško povrijeđen također Tešnjak Nevzet Halilović. 

Razim Halilović, rekle su nam komšije, ima sina i kćerku koji pohađaju osnovnu školu, a Enes ima dvojicu sinova, jedan pohađa osnovnu, a drugi srednju školu. 

Povrijeđeni Nevzet Halilović ima troje djece. Srećom, on je van životne opasnosti i o njemu se brinu ljekari na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

Poginuli radnici već dugo rade za firmu Famus-gradnja, koja izvodi radove na objektu sa kojeg se jučer obrušila skela. Neke njihove bivše kolege nam kažu kako su dvojica Halilovića slovili za dobre radnike. 

Nažalost, njihovom smrću porodice su izgubile supruga i oca, ali i nekoga ko je u kuću donosio novac i prehranjivao ih. 

“Njihove supruge ne rade nigdje, domaćice su, tako da porodice sada ostaju bez prihoda. Njihova djeca nisu radno sposobna, tako da će vjerovatno biti u teškoj situaciji”, kazao je za Klix.ba jedan od njihovih komšija. 

U Tešnju nam kažu da još uvijek nije poznato kada će biti dženaza dvojici poginulih Halilovića.
(klix.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U stanu u Tuzli pronađena tri beživotna tijela

Muškarac iz Tuzle sinoć je počinio samoubistvo skokom sa...

Tešnjak uhapšen u Doboju zbog vožnje pod uticajem alkohola

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.05.2024. godine, oko...

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...