UŽAS: Žena je zbog bolova puzala po bolnici, liječnici stajali i smijali se

Datum:

Margaret Lamberty (45) došla je u bolnicu s nepodnošljivim bolovima. Liječnici su joj prekasno dijagnosticirali ugrušak. Umrla je nakon tri dana…


Fotografijaumiruće žene koja puže po podu bolnice dok joj osoblje ne želi pomoći šokirala je prošle godine Britance. Bolnica je tek sada priznala zanemarivanje i ispričala se obitelji.

Margaret Lamberty (45), rastavljena majka četvero djece i baka osmero unučadi, imala je jake bolove u trbuhu pa ju je obitelj 27. travnja prošle godine odvezla u bolnicu Royal Stoke University Hospital u gradu Stoke-on-Trent.

Imala je bolove najvišeg stupnja, a u bolnici su joj tek nakon dva sata dali lijekove za ublažavanje boli. Njezina najstarija kći Laura (29) je devet sati nakon što je Margaret bila u bolnici stisnula gumb za pomoć jer joj je majka urlala od boli. Ni nakon 30 minuta nitko nije došao pa je sama otišla zatražiti lijekove. Rekli su joj da njezinoj majci ne mogu dati ništa osima paracetamola.

Umjesto da joj pomognu, sestre su stajale i smijale se

Žena je onda u agoniji ispuzala iz bolničke sobe i na koljenima molila osoblje da joj ublaže bol. Umjesto da joj pomognu, sestre su samo stajale sa strane i smijale se. Kći Laura bila je potpuno očajna jer majci nikako nije mogla pomoći. Prije nego je majku vratila u sobu odlučila ju je fotografirati kako bi kasnije imala dokaz da je Margaret strahovito patila, a nitko joj od osoblja nije htio pomoći.

Čim su došli u bolnicu, obitelj je liječnicima rekla da je Margaret imala ranije ugruške u krvi. No liječnici nisu pravovremeno napravili pretrage. Ugrušak su otkrili prekasno i nesretna je žena nakon tri dana u bolnici umrla.

Bolnica: Učimo iz pogrešaka

Bolnica se najprije pravdala da je stanje Margaret Lamberty bilo “nevjerojatno teško” dijagnosticirati. Nakon godinu dana priznali su grešku i ispričali se. Rekli su da su zaposlenici bolnice bili “prezaposleni” da bi mogli liječiti Margaret.

Margaret je umrla od tromba u probavnom traktu. U bolnici su rekli i da će naučiti iz pogrešaka.

Već treći skandal u tri godine

Laura kaže da s bolnicom više ne žele kontaktirati i da će sve predati svojem odvjetniku. Slučaj je predan i medicinskom vijeću. Ovo je treći skandal u bolnici Royal Stoke University Hospital koja je izgrađena prije tri godine. Lillian Baddeley (81) umrla je nakon što se se zarazila s četiri bolničke bakterije. Umrle su i dvije prerano rođene bebe koje su se također zarazile bakterijama jer osoblje nije opralo ruke, piše Daily Mail.

(Blic-portal.com)

Povezani postovi
Related

Inflacija se može usporiti i ukrotiti kroz niže poreze

„Rast cijena koji se dešava posljednjih mjeseci je samo...

U Beču uhapšen državljanin BiH: Zaplijenjen kokain vrijednosti 1,5 miliona eura

U bečkoj četvrti Penzing uhapšena su jučer trojica osumnjičenih...

Besplatni obroci za sve osnovce: Želimo na taj način spriječiti stvaranje razlika među djecom

Besplatni obrok za svakog učenika osnovne škole u Hvatskoj...

BMW-om divljao na autoputu: Vozio nevjerovatnih 252,8 kilometara na sat

Saobraćajna policija je na autoputu Miloš Veliki, kod Obrenovca u...