Rukovodioci firme Famus gradnja 3 predati Tužilaštvu KS

/

Direktor firme Famus radnja 3 Kemal Karahmet, tehnički direktor Miralem Jahić i rukovodilac gradilišta Dženan Hadžem su nakon jučerašnjeg privođenja danas predati na nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo, potvrđeno je za portal Klix.ba.Karahmet, Jahić i Hadžem su privedeni zbog nesreće koja se u srijedu dogodila na gradilištu u sarajevskoj ulici Hiseta, a u kojoj su poginula dva radnika firme Famus gradnja 3. 


Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, oni su predati Tužilaštvu KS sa lisicama na rukama.

“Oni su sinoć lišeni slobode i nakon obavljene kriminalističke obrade danas su predati Tužilaštvu KS na nadležnost. Radi se o teškim krivičnim djelima protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, a koja su u vezi sa nepropisnim i nepravilnim izvođenjem građevinskih radova”, izjavio je za portal Klix.ba glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Više informacija će biti poznato u toku dana.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Prepolovljen broj korisnika u BiH: Fiksna telefonija izumire

Ukupan broj aktivnih fiksnih telefonskih linija u prvom kvartalu...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

Privremena suspenzija i smanjenje cariskih stopa povećali rast ulaganja i izvoza

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvješće Ministarstva vanjske trgovine...