Tužilaštvo KS predložilo pritvor za rukovodioce firme Famus gradnja 3

/

Kantonalno tužilaštvo KS podnijelo je prijedlog za određivanje mjere pritvora za direktora firme Famus gradnja 3 Kemala Karahmeta, tehničkog direktora Miralema Jahića i rukovodioca gradilišta Dženana Hadžema, potvrđeno nam je u Kantonalnom tužilaštvu.

Rukovodioci ove firme uhapšeni su jučer, a danas su predati u nadležnost Tužilaštva KS.

“Nakon što su kantonalni tužioci ispitali osumnjičene osobe u prisustvu njihovog branioca odlučeno je da se Kantonalnom sudu podnese prijedlog za određivanje mjere pritvora prema sve tri osobe jer postoji osnovana sumnja da su počinili teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti i imovine iz člana 328, stav 2, u vezi sa krivičnim djelom Nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova iz člana 326, stav 1, a iz razloga popisanih članom 146, stav 1, tačka d. Zakona o krivičnom postupku FBiH”, rekao je za Klix.ba Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Karahmet, Jahić i Hadžem su privedeni zbog nesreće koja se u srijedu dogodila na gradilištu u sarajevskoj ulici Hiseta, a u kojoj su poginula dva radnika firme Famus gradnja 3, Razim i Enes Halilović. Treći radnik Nevzet Halilović teško je povrijeđen.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Penzioneri u FBiH koji penziju podižu preko banke dobili dodatni rok za preuzimanje čekova

Federalni zavod za penziono i invalidsko osiguranje (PIO) obavijestio...

Elektroprivreda BiH uputila prijedlog za povećanje cijena električne energije

Nakon što je Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK)...

CIK poništio tender za štampanje glasačkih listića, niko se nije javio

U okviru otvorenog postupka javne nabavke, danas u 14...

Za 4 mjeseca uvezli smo alkohola za 75,6 miliona maraka

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na...