Bihać prekriven snijegom, narandžasto upozorenje meteoalarma

/

Bihać je jutros osvanuo prekriven snježim prekrivačem visine 40-ak centimetara. Snijeg je padao tokom noći i jutra, te je otežao odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka u ovom gradu.

Komunalna preduzeća čiste magistralne i lokalne ceste, ali prilaz građanima je otežan. U akcijama čišćenja učestvuju i građani, te radnici privatnih preduzeća čiji su vlasnici dali svoje bagere na upotrebu.

Kako nam je rekao Fuad Dedić, pomoćnik općinskog načelnika Bihaća, zimske službe rade punom parom.

“Problem je što snijeg ne prestaje padati i taman kada jednom vozilima prođete morate se vratiti jer je opet napadalo”, kazao je Dedić za Klix.ba.

Kako su nam javili čitatelji u nekim dijelovima Krajine snijeg seže visinu i do 60 centimetara.

Izdato je narandžasto upozorenje meteoalarma za regiju Bihaća, Prijedora, Banje Luke, Livna, Mostara i Trebinja gdje se očekuje nevrijeme.

Prema najavama meteorologa, danas će u BiH biti oblačno vrijeme sa kišom i snijegom. Obilnije padavine u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Poslije podne u Hercegovini postepen prestanak padavina. U Bosni poslije podne u područjima gdje pada kiša, padom temperature zraka, preći će u snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 7 do 12 °C, saopćeno je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...