MUP KS poručio građanima: Nećemo tolerisati nasilničko ponašanje

/

Povodom najava o mogućem okupljanju građana uoči obilježavanja godišnjice događaja od 7. februara 2014. godine, oglasili su se i iz MUP-a KS.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo do danas nije zaprimilo zvaničan zahtjev za održavanje javnog skupa – protestnog okupljanja građana, iako neki pojedinici putem medija govore da je to učinjeno. Prateći objave nekih medija, društvene mreže, te informacije do kojih smo došli, možemo očekivati da određeni broj građana izađe na ulice s ciljem izražavanja protesta u vezi sa stanjem u državi. Mi uvažavamo i podržavamo legitimno zakonsko pravo građana na mirna okupljanja i izražavanje svojih stavova, te ćemo u okviru svojih nadležnosti takve skupove i osigurati”, navode iz MUP-a KS.

Iz sarajevske policije naglašavaju da će “poduzeti sve mjere da javna i protestna okupljanja osiguraju i omoguće građanima izražavanje svojih stavova, ali isto tako neće tolerisati nasilničko ponašanje, ugrožavanje zdravlja građana i policije, kao i uništavanje imovine”.

“Dosadašnja iskustva govore da značajna većina građana poštuje zakon i na miran način izražava svoje stavove, ali također da manje grupe i neodgovorni pojedinci često zloupotrebljavaju ove skupove kako bi liječili svoje frustracije, napadajući policijske službenike i druge građane, uništavajući imovinu.
S tim u vezi apelujemo na učesnike eventualnih protestnih okupljanja da se uzdrže od bilo kakvog nasilnog ponašanja, a da izgrednike identificiraju i u saradnji sa policijom odstrane sa javnog skupa”, ističu iz MUP-a KS.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje za prvi maj

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme sa slabim vjetrom...

Nelegalna internet prodaja uzima zamah: Za dva mjeseca oduzeta odjeća i obuća vrijedna 800.000 KM

Zakon o unutrašnjoj trgovini u Federaciji BiH još se...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja, evo do kada ih možete zamijeniti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora: “Čista savjest…”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije...